ZRINJSKI DIO ELITE Jedini je klub iz BiH na listi najboljih klubova svijeta IFFHS-a

Zrinjski AZ Akmaar
Hercegovina.info

Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) objavio je listu 400 najboljih klubova svijeta.

Pogađate, samo je jedan iz BiH i radi se o HŠK Zrinjski Mostar. Aktualni prvak BiH izborio je povijesni uspjeh za bh. nogomet ove sezone, tako što se plasirao u grupnu fazu Konferencijske lige, piše Sportsport.ba

Prema ovom Institutu, trenutno najbolji klub svijeta je Manchester City, aktualni osvajač Lige prvaka.

Radi se o razdoblju od 1.listopada 2022. godine do 30. rujna 2023., a Manchester City je prvi i ima 304 boda.

Drugi je Real Madrid sa 291. bodom, a Inter je trećeplasirani sa 254 boda. Na četvrtom mjestu je Porto, dok je petoplasirani Al Ahly SC iz Egipita.

Među deset najboljih ekipa svijeta su i Flamengo, Manchester United, Palmeiras, te Fiorentina i Napoli, kao i Leipzig koji dijeli desetom mjestom sa Napolijem.Od klubova iz regije vrijedi izdvojiti Crvenu Zvezdu, prvaka Srbije koji zauzima 71. mjesto te ima 135,5 bodova.

Dinamo iz Zagreba je na 98. mjestu i ima 121 bod.

Splitski Hajduk je na 137. mjestu, a Zrinjski dijeli 159. mjesto sa Balkanijem sa Kosova. Ova dva tima imaju 92,5 bodova.

Zrinjski AZ Akmaar

Među 400 'odabranih' su i Osijek, Rijeka, Vojvodina, Partizan...

Podsjetimo, Zrinjski je proteklu sezonu završio sa dva trofeja u našoj zemlji, a zatim igrao sjajno u Europi. Na kraju je izborio grupnu fazu Konferencijske lige.

Plemići nakon dva meča imaju tri boda. Savladali su Alkmaar nakon velikog preokreta 4:3, da bi nedavno bili poraženi od Aston Ville u sudačkoj nadoknadi sa 1:0.

Kompletnu listu najboljih klubova možete pogledati OVDJE.