ZORAN ZEKIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO "Zrinjski je izgubio, ali i dobio odličnog trenera. Rukopis trenera posebno se vidi u jednom klubu u BiH"

Zoran Zekić
Hercegovina.info

Nogometaši Slaven Belupa pripreme za proljetni dio prvenstva obavljaju u Hercegovini, točnije u Međugorju. Iza momčadi Zorana Zekića je jako dobra jesen. Popularni 'Farmaceuti' se nalaze na četvrom mjestu, na pragu Europe iako su im brojni uoči ove sezone predviđali tešku borbu za ostanak. Najjača snaga momčadi iz Koprivnice svakako je i trener Zoran Zekić s kojim smo porazgovarali nakon popodnevnog treninga u Sport Centru Međugorje.

"Stigli smo 3. siječnja i plan je ovdje biti do 12 siječnja. U sklopu priprema gostovat ćemo kod Dugopolja i odigrati utakmicu za njihov 80-ti rođendan. Dan ranije odigrat ćemo i susret protiv Croatije iz Zmijavaca, imati trenažni proces te odigrati dvije međusobne utakmice i spremati se za prvenstvo. Uvjeti su ovdje odlični i zbog toga i dolazimo. Od ambijenta, travnjaka, klime, smještaja i kuhinje što nije zanemarivo. Zahvalio bi se i ovim putem našim domaćinima na čelu s Nikom Dodigom. Ovdje vlada veliko gostoprimstvo. Možda se negdje mogu i naći i bolji uvjeti, ali kada saberete sve ovo što sam naveo, ovdje je uistinu predobro", kaže Zekić za Hercegovina.info.

Jesen je momčad iz Koprivnice odradila uistinu sjajno. Nalaze se na četvrtom mjestu s 26 osvojenih bodova, samo četiri manje od Osijeka.

"Prošlo ljeto je bilo dosta turbulentno i svi su nam predviđali krah. No, mi smo sve iznenadili prije svega zahvaljujući dečkima, njihovom radu i karakteru, te ispunjavanju ideja koje tražimo na treninzima. Za sada nema nikakvih promjena u kadru. Stigao je mladi Ljubičić iz Hrvaca. Kako smo radili prošle godine s Bašićem iz Rudeša, Vujevićem iz Marsonije i Bahramijem iz Ždralova, tako smo i s njim napravili. To je naša situacija. Tražimo mlade igrače u nižim ligama. To za sada dobro ide i svi će dobiti svoju priliku. Famino je otišao u Koper, Zidrum u Maleziju. Ima nekih malih promjena, ali uključili smo mlade dečke 2005. godište, junire. Ima dosta razloga za zadovoljstvo", ističe Zekić.

Europa nije imperativ, ali 'Farmaceuti' će dati sve od sebe.

"Ne bi volio dečkima stavljati neočekivani pritisak. Volio bih samo da se ponašaju ovako kako se ponašaju cijelo vrijeme i da uživaju u nogometu, odgovornosti prema nogometu i uživaju u životu. Naravno, svi mi volimo pobijediti. Napravit ćemo mi sve da budemo što bolji".

Borba za prvaka Hrvatske vodit će se između Dinama i Hajduka, a Rijeci predviđa uspon.

"Četiri kluba; Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka su daleko ispred svih nas, financijski i organizacijski, ali i kvalitetom. Rijeka je imala nešto lošiju polusezonu, ali sada su doveli sedam ili osam vrhunskih igrača i odličnog trenera tako da će se oni sigurno podići ka vrhu. Što se tiče borbe za prvaka, ja vjerujem da će se to na kraju svesti na Dinamo i Hajduk, a možda se malo nešto upetlja i Osijek. Bit će zanimljivo, naročito ako Dinamo negdje kiksa. Razlika je velika, ali nije prevelika. Hajduk je doveo vrhunskog trenera koji je ostvario dobar rezultat u Ligi prvaka, ali i koji je njihovo dijete. On ima veliku emociju, a bio je dugogodišnja želja kluba. Leko će stremiti modernijem nogometu nego ga je Hajduk do sada igrao, puno okomitije i agresivnije. Bit će zanimljivo u svakom slučaju.

Trener Belupa prati i Premijer ligu BiH. Njegov veliki prijatelj Sergej Jakirović je napustio Zrinjski, ali stigao je njegov cimer Krunoslav Rendulić. Rukopis jednog trenera se posebno vidi kaže.

"Gledam dosta BiH ligu. Jakirović i ja smo odlični prijatelji, a s Rendulićem sam bio cimer 20 godina. Igrali smo zajedno u Osijeku i drugim klubovima. Obojicu izuzetno cijenim, ne samo prijateljski. Oni su odlični mladi i moderni treneri. Zrinjski je izgubio odličnog trenera, ali je dobio također odličnog trenera i čovjeka tako da tu ne bi trebalo biti problema. Često sam s Rendulićem komentirao utakmice BiH lige. Nema za njega tu puno nepoznanica. Zrinjski je sređen klub i glavni su favoriti za naslov prvaka.

Rukopis trenera posebno se vidi na Pecari kaže Zekić.

"Što se tiče ostalih, Široki Brijeg ima veliku snagu u treneru Ivici Barbariću. Oni su najorganiziranija momčad i vidi se ruka trenera. Kod njih se to kod njih odlično vidi, kao i disciplina. Dečki igraju zdrav nogomet i postoji zdrava konkurencija. Vi morate natjerati igrače iz vrška napada da vrše toliki presing, a kod njih je to slučaj. Drago mi je da je Goran Granić koji je izuzetno pošten čovjek dobio priliku u Posušju i hvala Bogu počeo je ostvarivati dobre rezultate. Želim mu sve najbolje", rekao je Zoran Zekić za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.