ŽNK Brotnjo u subotu počinje natjecanje u Prvoj ženskoj ligi NS FBiH

hžnk brotnjo, ŽNK Brotnjo Čitluk, ŽNK Brotnjo Čitluk

Nogometašice ŽNK Brotnjo, nakon što su u prošloj sezoni osvojile naslov prvakinja u Drugoj ženskoj lige – Jug i odradile pripreme za nadolazeću sezonu, u subotu će na Gradskom stadionu Bare započeti natjecateljsku sezonu u Prvoj ženskoj ligi NS FBiH. Protivnice nogometašicama ŽNK Brotnjo bit će nogometašice SFK Libero – Goražde, a utakmica prvog kola na rasporedu je u 15.30 sati.

Prvi nastup u Prvoj ženskoj ligi NS FBiH u ŽNK Brotnjo se očekuje s velikim nestrpljenjem. Pred premijerni nastup u Prvoj ligi u čitlučkom klubu su svjesni težine posla koji ih očekuje, objavila je Općina Čitluk. 

– Kao prvaci Druge lige NS FBiH plasirali smo se u Prvu ligu koja je jedan veći izazov sa mnogo teških utakmica. Libero je jako kvalitetna ekipa, jedan od favorita za ulazak u Premijer ligu. Za nas će ovo biti teška utakmica, ali nadamo se da će naše nogometašice dati sve od sebe i pokušati ostvariti pozitivan rezultat. Pozivamo sve naše navijače da nas podrže u ovoj utakmici, kao i u nastavku sezone – poručili su iz ŽNK Brotnjo u pozivu na utakmicu za koju je ulaz slobodan.

Inače, Prva ženska liga NS FBiH u sezoni 2019/2020 bit će podijeljena u dvoje skupine sa po sedam klubova. ŽNK Brotnjo natjecat će se u skupini Jug, gdje su uz nogometašice ŽNK Brotnjo i njihove prve protivnice iz Goražda također nogometašice Čelika, Intera iz Posušja, Troglava, Respecta i Sarajeva.

Dvije najbolje plasirane ekipe iz skupine Jug i skupine Sjever nakon osnovnog dijela sezone razigravati će za ulazak u Premijer ligu.