Zlatko Dalić: Prije odlaska u Rusiju doći ću se pomoliti u Međugorje

zlatko dalić, Međugorje, zlatko dalić, Hrvatska nogometna reprezentacija, zlatko dalić, Hrvatska reprezentacija, zlatko dalić, Međugorje
Iskoristili smo dolazak izbornika u Međugorje, te smo porazgovarali sa njim. Evo što je rekao izbornik Dalić za naš portal HERCEGOVINA.INFO.

Izborniče dobro došli u Međugorje i Hercegovinu!

"Hvala. Ja zadnjih petnaestak godina obavezno dolazim u Međugorje. Dok sam bio u Varteksu i Rijeci dolazio sam redovito sa klubovima u Međugorje, a kada sam otišao vani nalazio sam vremena da godišnje dođem par puta . Od kako sam postao izbornik nisam imao priliku doći, ali evo sada sam uhvatio malo vremena da posjetim Međugorje".

Kakvi su osjećaji?

"Bio sam u crkvi na misi gdje sam se pomolio, a onda sam došao u posjet mojim prijateljima Juri i Mariju u Hotel Villa Regina. Meni je uvijek jako drago doći u Međugorje, tu nađem neki svoj mir bar na kratko vrijeme. Ovdje nakupim nove energije i  snage za dalje. U Međugorje ću svakako doći opet prije odlaska u Rusiju da se pomolim za dobar rezultat i ovdje čovjek zaista dobije novu snagu i energiju".

Bili ste i u Splitu na utakmici rukometne reprezentacije. Kakvi su utisci sa te velike pobjede nad Srbijom?

"Moje je razmišljanje da mi svi sportaši moramo biti zajedno. Sada je aktualan rukomet i ako sam blizu ja smatram da moram doći i dati podršku našim rukometašima. Ja sam se u Splitu osjećao jako lijepo i  želim da i mi imamo takvu podršku navijača kakvu su imali rukometaši u Splitu. To je neviđeno navijanje i velike emocije. U  toj atmosferi se ne može igrati slabo i ne može se ne napraviti dobar rezultat".

I Vi kao izbornik skupa sa svojim nogometašima zaslužili ste takvu podršku nakon što ste odveli reprezentaciju u Rusiju?

"U utakmici protiv Grčke u Zagrebu imali smo potporu 30.000 navijača. Bilo je prekrasno, izuzetna atmosfera i to je ono što nogomet zaslužuje i što zaslužuju igrači Hrvatske reprezentacije. Ipak je to naša reprezentacija i naša svetinja. Mi smo mali, nama nas puno, a stalno smo u nekakvim previranjima i ja nastojim da svi budemo zajedno i skupa. Bio sam na rukometu i biti ću svuda gdje mogu dati podršku našim sportašima".

Hvala Vam i sretno u daljem radu i na prvenstvu u Rusiji!

"Hvala"

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u Međugorju  

HERCEGOVINA.info