ZLATKO DALIĆ OBJAVIO POPIS Nema trojice sa Svjetskog prvenstva

Zlatko Dalić
Profimedia

Zlatko Dalić objavio je prvi popis u 2023. godini. Hrvatska krajem mjeseca počinje kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a Dalić je danas izvijestio javnost na koje igrače računa. Na popisu se ponovno našao Luka Ivanušec, Dinamov nogometaš koji u 2023. igra u sjajnoj formi, a poziv je zaradio i Benficin Petar Musa.

"Nemamo razloga puno mijenjati momčad koja je prije nekoliko mjeseci osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu pa su tako na popisu 23 igrača iz Katara. Priključili smo ponovno Luku Ivanušeca koji igra u jako dobroj formi u Dinamu, a Petra Musu već neko vrijeme želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju", izjavio je Dalić. 

Nema Jakića, Grbića i Budimira

U reprezentaciji više nema Dejana Lovrena, braniča Lyona koji je objavio kraj reprezentativne karijere. U odnosu na Svjetsko prvenstvo nema i Kristijana Jakića (sad je dobio pretpoziv), Ive Grbića (također dobio pretpoziv) i Ante Budimira.

Hrvatska 25. ožujka igra protiv Walesa u Splitu, a tri dana kasnije gostuje Turskoj. U ovoj skupini su još Armenija i Latvija. Plasman na Europsko prvenstvo izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Hrvatska reprezentacija okupit će se 20. ožujka u Splitu gdje će boraviti do 27. ožujka, kada će otputovati u Bursu.

Popis za Wales i Tursku:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja, Petar Musa

Pretpozivi: Ivo Grbić, Kristijan Jakić, Dion Drena Beljo, Dario Špikić