ŽIŽOVIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Zrinjski će igrati bolje nego jesenas, gradimo momčad za budućnost

Mladen Žižović
Hercegovina.info

Za Zrinjski je prvi dio sezone u Premijer ligi bio jedan od najslabijih u novijoj povijesti kluba. Plemići su u 19. kola Premijer lige doživjeli šest poraza, ali unatoč tome ne zaostaju previše za vodećim ekipama. Sarajevo na prvom mjestu ima pet bodova više u odnosu na Zrinjski i s dobrim igrama u nastavku sezone ekipa trenera Mladena Žižovića može se uključiti u borbu za naslov prvaka BiH.

Zrinjski će na otvaranju proljetnog dijela prvenstva gostovati kod Čelika u Zenici. Trener Mladen Žižović zadovoljan je urađenim u pripremnom razdoblju i s optimizmom dočekuje susret koji se igra u nedjelju u 14.30 sati.

„U Međugorju, Medulinu i ovdje u Mostaru poslužilo nas je lijepo vrijeme tako da smo planirano ostvarili. Možda određeni igrači koji su se kasnije priključili nisu u natjecateljskom ritmu, ali ćemo ih pokušati dovesti na optimalnu razinu kroz treninge.

Vidjet ćemo u kojoj mjeri će nam sada biti korisni. Možemo reći da smo relativno zadovoljni, nije bilo nekih ozljeda osim Miljana Govedarice koji je 14-15 dana van ritma i treninga. On bi se u ovom tjednu trebao priključiti i očekujemo ga u konkurenciji za desetak dana. Kroz kontrolne utakmice hvatali smo ritam i formu za nastavak sezone. Svi igrači su dobili podjednaku minutažu i oni koji su je najbolje iskoristili bit će u protokolu za utakmicu u Zenici od koje očekujemo da pružimo dobru igru i vratimo se zadovoljni iz Zenice“, kazao je u razgovoru za hercegovina.info trener HŠK Zrinjski Mostar, Mladen Žižović.

U prijelaznom roku Zrinjski je u svoje redove doveo čak devet nogometaša. Povratnici u klub su Nemanja Bilbija i Miloš Filipović, a prvim nastupima u momčadi nadaju se Miljan Škrbić, Robert Mišković, Asim Zec, Dinko Horkaš, Toni Tipurić, Ivan Jajalo i Josip Ćorluka.

„Puno smo mijenjali ove zime što nije karakteristično za bilo koji klub, a posebno za Zrinjski. Nemoguće je ovom kratkom razdoblju uklopiti sve igrače u ekipu, jer su neki od njih došli tek prije 15-tak dana. Nadamo se da će podignuti kvalitetu naše igre i siguran sam kako će Zrinjski igrati bolje nego što je to bilo jesenas. U kojoj mjeri će se to odraziti na rezultatima nezahvalno je govoriti, ali sigurno ćemo svaku utakmicu dati svoj maksimum. Gledatelji će moći vidjeti novu energiju u ekipi i pokušat ćemo kroz igru doći do naših ciljeva“, istaknuo je Mladen Žižović za hercegovina.info.

Zrinjski je u posljednjoj provjeri sa Željezničarom istrčao u sastavu: Horkaš, Tičinović, Rugašević, Jakovljević, Barbarić, Rustemović, Zlomislić, Bilbija, Filipović, Mišković i Kunić.

„Mi u konkurenciji sa početni sastav imamo 18-19 igrača. 70 posto ekipe koja je započela utakmicu protiv Željezničara bit će u rosteru za susret u Zenici. Neki igrači su dobro djelovali u drugom poluvremenu i možda netko od njih uskoči u prvih 11. Nema standardne postave i za svaku utakmicu se pojedinačno pripremamo i protiv Čelika će igrati najkvalitetniji i najspremniji.

Protiv Željezničara smo dominirali na malo slabijem terenu i stvorili 5-6 prilika, ali rekao sam poslije utakmice kako je možda bolje da u ovom trenutku nismo realizirali sve prigode i nadam se da će napadači proraditi u nastavku prvenstva“, rekao je Žižović za hercegovina.info.

Prema njegovim riječima, mostarski klub je u prijelaznom roku doveo uglavom mlade nogometaše koji bi trebali biti zalog za budućnost. U jednom trenutku Zrinjski je imao osam stranaca u rosteru, ali su Horkaš i Mišković dobili bh. državljanstvo i tako nemaju više status stranaca.

„Išli smo ciljano na neke igrače za koje smo mi u klubu znali da mogu dobiti državljanstvo. Bez obzira što se govorilo da imamo previše stranaca, mi smo znali da taj roster nije prevelik. Nadam da će tijekom tjedna i Škrbić dobiti bh. državljanstvo i onda ćemo imati pet stranaca. Opredijelili smo se za ideju dovođenja relativno mladih igrača koji bi nam donijeli prijeko potrebnu energiju da dođemo do rezultata. Osim Bilbije i Filipovića svi ostali igrači nisu stariji od 25 godina i to je nešto što će doprinjeti kvaliteti igre kao i ozlijeđeni igrači kojih je bilo puno u protekloj polusezoni, a koji su sada odradili cijele pripreme i bit će najveća pojačanja“, naglasio je Mladen Žižović.

Od posljednjih šest naslova prvaka Zrinjski je osvojio četiri, a Sarajevo dva. Žižović upravo ekipu s Koševa smatra i najvećim konkurentom za prvo mjesto.

Sarajevo se najozbiljnije pojačalo u ovom prijelaznom roku. Doveli su provjerene i skupe igrače i vidjet ćemo hoće li im to donijeti rezultat. Svi ostali klubovi su slične kvalitete u odnosu na prvi dio sezone. Istina mi 'kaskamo' za njima pet bodova i nadamo se da ćemo ih s vremenom pokušati stići i prestići, ali idemo korak po korak. Pokušat ćemo kroz kontinuirani rad dolaziti do bodova kako bi u konačnici došli u situaciju da direktno odlučujemo o svojoj sudbini. Neznam hoćemo li uspjeti, ali znam da će ovi momci dati posljednji atom snage da obraduju vjerne navijače Zrinjskog“, komentirao je Žižović za hercegovina.info.

Trener Zrinjskog potpuno je fokusiran na utakmicu sa Čelikom u kojoj su ekipi iz Mostara prijeko potrebni bodovi. Zeničani su puno mijenjali u prijelaznom roku, a pobjeda protiv Borca pokazuje kako Plemiće očekuje težak protivnik.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.