VIDEO  ŽIŽOVIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Neke igrače možemo dovesti već danas, a neke koje smo željeli nismo uspjeli dogovoriti

Mladen Žižović
Hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski već nekoliko dana borave u Međugorju, gdje u miru sportskog Centra Circle International obavljaju drugi dio priprema.

"Jako smo zadovoljni i Kupresom i Međugorjem. Najvažnije je da imamo neophodan mir s obzirom na sve probleme koji se događaju. Moram se zahvaliti i domaćinima u Kupresu i ovdje u sportskom Centru Circle International. Imamo uistinu odlične uvjete", kaže za hercegovina.info trener Plemića Mladen Žižović.

U Međugorju su odigrali već i jedan prijateljski susret protiv Croatije iz Zmijavaca u kojem su Plemići slavili rezultatom 2:0.

Sutra ih pak očekuje prijateljski susret s GOŠK-om iz Gabele. Trener Mladen Žižović kaže kako je fokus na povratku forme i pojedinih igrača, ali i izbjegavanje ozlijeda.

"Najvažnije da igrači koji su bili van ritma uđu u odgovarajuću formu i da prođemo bez problema što se tiče ozljeda s obzirom na to da je bio dugo razdoblje bez zajedničkih treninga. Na tome je fokus. Ako uspijemo to izbjeći i uigramo ekipu bit će dobro."

U utakmici protiv Croatije nama se posebno svidio Rus Enin. Trener Plemića kaže kako novim igračima treba još vremena za prilagodbu.

"Neki od njih su bili dugo bez utakmica, naročito Enin kojeg ste spomenuli. Njemu još nedostaje dosta toga, međutim sigurno da će nam svojim radom dosta dobroga donijeti. Vjerujem kako će svi igrači koji su došli opravdati epitet pojačanja."

Mladen ŽižovićIvan Enin

Makedoncu Demiru Imeriju Žižović i njegov stružni stožer dat će prigodu za dokazivanja u narednih sedam dana.

"Nezahvalno je o igraču govoriti nakon jedne utakmice. On će s nama ostati još sedam dana, pa ćemo vidjeti kakva će odluka biti."

Očekuje Žižović još pojačanja, pogotovo u srednjem redu.

"Mi možemo već danas dovesti neke igrače, a jednako tako neke koje su bili naša želja nismo uspjeli dovesti. No, očekujem da ćemo pojačati konkurenciju s obzirom na to da nas očekuje borba na tri fronta."

Na pripremama Zrinjskog nalazi se i veći broj mladih igrača. Dosta se klubu s Bijelog brijega spočitava odnos prema omladinskoj školi i prča o problemu iz prelaska juniora u seniorsku momčad.

"Mladim igračima sigurno treba dati prigodu, a na njima je da je iskoriste. I prvi i drugi dio priprema gotovo 40 posto momčadi čine upravo ti mladi momci, koji su prošli kroz omladinsku školu Zrinjskog. Vidjet ćemo na kraju svega hoće li se uspjeti nametnuti. Ako se oni pokažu na treninzima i utakmicama sigurno ćemo ih podržati i dati im priliku", rekao je Žižović u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.