ŽIŽOVIĆ Ovo je direktni duel za Europu; KARAČIĆ; Nećemo se braniti

Žižović Karačić
hercegovina.info

Sutra se na stadionu HŠK Zrinjski pod Bijelim Brijegom igra hercegovački derbi u kojem Zrinjski dočekuje Široki Brijeg. Da su okolnosti normalne stadion bi sutra bio jako dobro popunjen, bez obzira na radni dan. Ovaj derbi uvijek je izazivao veliko zanimanje navijača, bilo da se igra u Mostaru ili pak na Pecari.

Obje momčadi u derbi ulaze na krilima dobrih rezultata iz prošlog kola. Zrinjski je u gradskom derbiju uvjerljivo svladao Velež, dok je Široki slavio nad Olimpikom na Pecari.

Mladen Žižović kaže kako očekuje jednak pristup kao protiv Veleža.

"Kao i svaku utakmicu, kada igramo kući, idemo na pobjedu. Međutim, ovo je još jedan istinski derbi i moramo prikazati maksimum i angažman kakav je bio u utakmici s Veležom. Očekujem da sutra budemo rastrčani, agresivni i da od prve minute znamo što nam je cilj. Nadam se da su se igrači dovoljno odmorili. Na današnjem posljednjem treningu odredit ćemo jedanaest najboljih i najspremnijih."

Za Široki ima samo riječi hvale.

"Drago mi je da su se svi u ekipi Širokog igrači oporavili, tako da možemo očekivati jedan zaista istinski derbi sličan svim onim koji su bili prethodnih godina. Ovo je direktan duel ekipa koje se bore za Europu i bili bi izuzetno značajno za nas kada bi u još jednom takvom duelu ostvarili pobjedu. Poslije niza problema koje su imali, konačno su se skupili. U posljednjoj utakmici protiv Olimpika su zaista dominirali, dok smo mi od te iste ekipe izgubili. Izgleda da su nakon problema s koronavirusom ušli u jedan dobar ritam, rezultati su ih nagradili i sigurno je kako s dosta samopouzdanja dolaze ovdje pod Bijeli Brijeg. Imaju niz kvalitetnih igrača, no, mi ćemo pokušati iskoristiti ovaj dobar zalet i zanos", rekao je Žižović.

S druge strane Toni Karačić optimističan je pred sutrašnju utakmicu.

„Priprema za novi hercegovački derbi u Mostaru uvelike se razlikuje od one prošlogodišnje kada smo bili u lošijoj poziciji, a ipak slavili pobjedu. Tada smo imali veliki bodovni zaostatak za vrhom i bili smo primorani napasti od prve minute, jer nas je samo pobjeda vraćala u život. No, ova će utakmica svakako biti drukčija. Sada smo u boljoj poziciji, nalazimo se ispred svoga suparnika i optimistično dočekujemo novi derbi“, kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na današnjoj konferenciji za medije u povodu gostovanja HŠK Zrinjski Mostar u velikom hercegovačkom derbiju.

Nova tri boda ostvarena u dvoboju protiv FK Olimpik Sarajevo, kako dodaje, dodatno su podignula ozračje u momčadi s Pecare i potpuno rasterećeni putuju u Mostar.

„Hercegovački derbi dočekujemo rasterećeni, ali i svjesni svoje kvalitete. U dobroj smo poziciji i sigurno se nećemo braniti. Naprotiv, dolazimo polučiti pozitivan rezultat, odnosno napasti sva tri boda“, dodao je Karačić.

Utakmica HŠK Zrinjski - Široki igra se sutra 4. studenog od 16 sati uz izravan prijenos na Arena Sport.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.