Žižović otišao iz Slobode, naslijedio ga Amir Spahić

Amir Spahić FK Sloboda
FK Sloboda

Dosadašnji trener u omladinskim kategorijama, te svojevremeno pomoćnik u stručnom stožeru Husrefa Musemića, Amir Spahić, imenovan je za novog šefa stručnog stožera FK Sloboda iz Tuzle. 

Spahić će na klupi Slobode naslijediti Mladena Žižovića, koji je na Tušanj stigao u ožujku 2021. godine i vodio je tuzlanski klub u 34 službene utakmice u kojima je ostvario 11 pobjeda, 14 remija i 13 poraza, navodi Fena. 

Nakon imenovanja za šefa stručnog stožera FK Sloboda trener Amir Spahić je izjavio: 

"Mislim da ekipa ima određeni kvalitet. Nadam se da će se ekipa razbuditi i da ćemo pokušati da se što prije vratimo na pravi kolosjek. Ono što nam je potrebno je jedna sigurna pobjeda, jedan dobar rezultat da bi se vratila vjera u ove momke. 

Nadam se da će se navijači početi vraćati na stadion Tušanj jer bez navijača i podrške publike mnogo je teže. Želim da se svi ujedinimo ka jednom cilju, a to je da se vratimo tamo gdje Sloboda i pripada", rekao je Spahić. 

Novi trener predvodit će Slobodu u prijateljskoj utakmici s B timom hrvatskog prvoligaša Osijeka, koja je zakazana za 25. ožujak. Spahić je trenersku karijeru gradio u Slobodi, a igračku u Slobodi i drugim klubovima s područja Tuzlanske županije.