ŽIŽOVIĆ "Gledamo samo sebe, ali možda moj Zrinjski 'poguramo' protiv Veleža"

FK Sloboda - NK Široki Brijeg
Hercegovina.info

Momčad Slobode kraj sezone čeka posve rasterećeno. Ekipa Mladena Žižovića nalazi se na osmom mjestu s 36 bodva te Tuzlaci ne mogu 'niti gore niti dolje'. Dolaskom na klupu bivšeg trenera Zrinjskog, Slobodi je krenulo na bolje, situacija na Tušnju se stabilizirala.

"Od borbe za ostanak došli smo u jedan niz da igramo rasterećeno. Mislim da smo u dobroj formi. Pored dobrih rezultata, pružamo i dobre igre i mogu biti zadovoljan. S obzirom da situacija nije bila dobra, da nam se predviđala grčevita borba za ostanak i ambijent koji nije bio dobar, uspjeli smo vratiti pobjednički mentalitet i samopouzdanje koje je bilo poljuljano tako da smo sada mirni", kaže Žižović.

Već se može pripremati iduća sezona.

"Razgovaramo i pričamo. Moramo najprije sjesti s igračima kojima ističu ugovori, a zatim i s eventualnim pojačanjima. Idemo u tom pravcu, ali nećemo žuriti. Do kraja prvenstva ćemo donijeti konkretne prijedloge i odluke. Ima nekih igrača koji su još vezani za svoje odluke tako da ćemo pustiti još nekih deset dana do konačnih rješenja", ističe.

Prošlo kolo 'pomrsili' su račune Širokom Brijegu i pomogli Veležu i Zrinjskom. No, Žižović kaže kako Sloboda gleda sam u svoje dvorište.

"Mi igramo za sebe. Protiv Širokog Brijega mi smo izgubili dva boda, a u Mostaru možemo izgubiti tri, nije da se nema što izgubiti bez obzira na ljestvicu. Imali smo zicer za pobjedu. Taj rezultat je išao na ruku nekim klubovima, konkretno Veležu i Zrinjskom, ali i Širokom koji još uvijek ima sve u svojim rukama. Praktički smo sve ostavili u igri."

Pa i njegove Plemiće.

"Da smo izgubili Zrinjski bi imao vrlo male šanse za Europu. I sada Zrinjski ne ovisi sam o sebi, no bio bi u još težoj situaciji da smo kojim slučajem izgubili. Zrinjski je pomalo iznenađujuće u najtežoj poziciji s obzirom na nove igrače, stručni stožer, ali i povoljan raspored. Sada moraju čekati kiks Širokog, ali ja svom Zrinjskom želim puno sreće i ponovni izlazak u Europu. 'Pomogli' smo Zrinjskom protiv Širokog, možda ih protiv Veleža još malo 'poguramo', dodaje.

U Mostaru rasterećeno.

"Mi ne gledamo u tuđa dvorišta, ponašamo se sportski kako i dolikuje jednom klubu kao što je Sloboda. Tako će biti i u utakmici protiv Veleža. Vidjet ćemo u kakvom ćemo sastavu istrčati. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača, imamo kartoniranog Ivušića. Velež je apsolutni favorit s obzirom na impresivan niz i priliku na koju čekaju 30 godina. Mi ćemo odigrati rasterećeno pa ćemo vidjeti kakav rezultat će nam to donijeti na kraju."

Liga je nikad neizvjesnija, a puno je problema i trzavica oko suđenja.

"Ne bih ulazio u to. Protiv nas je dosuđeno sedam jedanaesteraca u ovom dijelu. Imaju institucije koje se bave time. Mi treneri ne bi smjeli to komentirati. Ljudi koji vode Savez će se sigurno raditi na tome da sve bude bolje u bliskoj budućnosti. Veliki problem je u klubovima. Sudac vas nekada ošteti, a nekada vam i pomogne. U prvom slučaju burno prosvjedujete, a u drugom se ušutite. Neki klubovi nisu navikli da ih se ošteti pa to malo drugačije djeluje kada se njih ošteti. Imaju svoje medije i vojsku navijača pa onda sve dobije dimenziju više. A kada se primjerice ošteti Krupu ili Mladost iz Doboja o tome se manje priča. Bilo je štetnih odluka za sve klubove, ali mislim da imamo nikad zanimljivije prvenstvo", rekao je Žižović za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.