ŽIŽOVIĆ Bilbija je začepio usta kritičarima, najslađa pobjeda; DUDIĆ Mi smo igrali, a Zrinjski postizao pogotke

Žižović Dudić
Ilustracija/hercegovina.info

Zrinjski je večeras u gradskom derbiju svladao Velež rezultatom 3:1. Iako se očekivalo da će Mario Ivanković voditi i ovu utakmicu, iznenađujuće se na klupu danas vratio Mladen Žižović koji je napokon izašao iz izolacije zbog koronavirusa.

Nakon utakmice Žižović i Dudić izašli su pred novinare.

"Sasvim zaslužena pobjeda Zrinjskog, čudna ili ne, ali je najslađa. Bio sam igrač znam što ovom gradu i navijačima Zrinjskog znači ova utakmica. Imali smo jako puno motiva, počevši od one utakmice u Vrapčićima. Na jedan fer, sportski i korektan način smo dočekali svoju priliku i iskoristili je. Znali smo cijelu utakmicu što želimo i planski i organizirano smo došli do pobjede. Čestitam igračima i Zrinjskog i Veleža na feri korektnoj igri i sportskom ambijentu. Šteta je što navijači nisu bili na tribinama da s njima proslavimo pobjedu."

Treneru Zrinjskog posebno je drago zbog njegovog napadača.

"Imali smo dosta problema uoči utakmice. Moram istaknuti Nemanju koji je s jednim treningom postigao tri gola i začepio usta mnogim kritičarima."

Zrinjski u srijedu dočekuje Široki u zaostaloj utakmici.

"Još jedan derbi za nas, lokalnog karaktera. Moramo se odmoriti i vidjeti tko je na optimalnom nivou i odlučiti kojih 14 ili 15 igrača može doći do nama važne pobjede. S ovakvim pristupom moramo pokušati doći do bodova."

Na pitanje kako je prošao koronavirus Žižović je kazao.

"S obzirom na teorije zavjere, mogu reći da to nije tako. Još dva člana stožera su nam u izolaciji. Još smo pod utiskom, no, bitno je da smo dobro i zdravi. Neka se svi čuvaju i paze. Nema pravila, mi smo se čuvali, ali možete se zaraziti bilo gdje", rekao je Žižović.

Feđa Dudić čestitao je Plemićima.

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi. Prvo poluvrijeme naša potpuna dominacija i iz jedne jedine situacije primimo gol te se sve prelomi. Zrinjskom se vratilo za neke druge utakmice gdje su zaslužili pobjedu i bili bolji. Mi smo igrali, a Zrinjski je zabijao pogotke. Utakmica je bila dobra i gledljiva i kamo sreće da je više ovakvih utakmica kod nas. Iako je bio gradski derbi i tenzije, mislim da je sve prošlo korektno. Treba pohvaliti kada je dobro", rekao je Dudić.

Odgovorio je i zašto su Mulić i Bihorac bili na klupi.

"Mulića i Bihorca nisam imao cijeli tjedan na treningu. Mulić je iskrenuo zglob i nije trenirao cijeli tjedan, a Bihorac od Željezničara osjeća prednju ložu. Jučer su imali prvi trening. No, mislim da razlog za poraz nije taj. Taktički smo odlično odradili utakmicu, ali nismo znali iskoristiti ono što smo stvorili." 

Posebno je pohvalio trostrukog strijelca Zrinjskog.

"Kroz cijeli tjedan smo upozoravali na to. Bilbija je pokazao što znači za Zrinjski. Ja mu čestitam, on je vođa i glavna uzdanica Zrinjskog. Uz njega je Brkić junak utakmice", rekao je Feđa Dudić. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.