ŽESTOKA KAZNA ZA ŠIROKI BRIJEG Više utakmica bez podrške navijača, kazna i za Sarajevo

NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, disciplinska komisija NS BIH, Pecara
Miljenko Karačić

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je NK Široki Brijeg, ali i FK Sarajevo, zbog prekida susreta 31. kola Premijer lige BiH.

Stadion Pecara je suspendiran na četiri utakmice bez publike, dok su oba kluba kažnjena novčano, potvrđeno je za Faktor.

"Široki Brijeg je kažnjen sa 5.000 KM, a sa 5.000 KM je kažnjeno i Sarajevo, zato što su odbili nastaviti utakmicu", potvrđeno je za Faktor iz NSBiH, uz dodatak da klubu sa Koševa nisu oduzeti bodovi jer je ovo prvi ovakav slučaj:

"Sarajevu nismo oduzeli tri boda, iako je Pravilnikom predviđeno oduzimanje bodova (tri do šest bodova, op. a.). Nismo se odlučili na taj potez jer su se i ranije događali ispadi navijača na Pecari, što je ovoga puta bila olakšavajuća okolnost za goste iz Sarajeva".

Natjecateljska komisija NSBiH jučer je utakmicu registrirala službenim rezultatom 3:0 u korist Širokog Brijega.

Susret je prekinut u 86. minuti nakon što su navijači domaćeg kluba pogodili dvojicu nogometaša Sarajeva (Hamzu Čatakovića i Amera Dupovca).

Kako je potvrđeno prilikom glasovanja, izuzet je glas člana DK NSBiH iz Širokog Brijega (Dario Knezović), dok je preostalih pet članova Komisije bilo jednoglasno pri donošenju odluke.