ŽENSKA NOGOMETNA LIGA Posušanke na domaćem terenu slavile protiv Željezničara

ŽNK Inter iz Posušja
ŽNK Inter

Nogometašice ŽNK 'Inter' iz Posušja su u 15. kolu Prve ženske nogometne lige FBiH, kao domaćini, s 4:0 pobijedili ŽNK 'Željezničar 2011' iz Bosanske Krupe.

Domaće nogometašice su od prvog do posljednjeg sučeva zvižduka bile bolji protivnik na utakmici, ali do vodstva su protiv agresivnih gostiju došle tek u 29. minuti iz jedanaesterca kojeg je sigurno izvela Ivana Tomić. Prethodno je gostujuća igračica nakon udarca iz kuta igrala rukom u svom kaznenom prostoru. S minimalnom prednosti otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu kvaliteta posuške ekipe je došla do izražaja. Nakon samo deset minuta igranja u drugom dijelu u 55. minuti za povećanje vodstva pogađa Katarina Ljubić.

Najljepšu akciju na utakmici golom je okrunila najbolja igračica lige Anica Čutura. Akcija je krenula od Marte Landeke koja je prošla dvije igračice 'Željezničara', proslijedila loptu do Čuture koja se oslobađa tri igračice gostujuće ekipe te preciznim udarcem pod gredu pogađa za nedostižnih 3:0.

Pobjedu je potvrdila Antonela Sesar u 86. minuti, samo pola minute nakon što je ušla u igru. Na tronu ljestvice je 'Inter' sa 31 bodom uz dvije utakmice više i pet bodova više od druge 'Slobode' koja u sljedećem kolu gostuje u Čitluku kod 'Brotnja', dok je 'Inter' slobodan.