ŽELJO U MEĐUGORJU Osim: Znamo u kakav je klub Zrinjski izrastao, veselim se sutrašnjoj utakmici

Amar Osim
Hercegovina.info

Sutra se u Mostaru u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra veliki derbi u kojem HŠK Zrinjski dočekuje sarajevski Željezničar. Plavi s Grbavice danas su doputovali u svoju stalnu bazu u Međugorju, kako bi u miru kampa Circle International dočekali sutrašnju utakmicu. 

"Ovdje smo tradicionalno već  dvadesetak godina. Tu imamo odlične uvjete, a i Mostar u kojem sutra igramo utakmicu je blizu. Dobro se malo izolirati i odmoriti uoči utakmice. Odradit ćemo još ovaj jedan trening prije utakmice iako on nije od nekog posebnog značaja. Mi zaista jako dobro koristimo ovaj kamp", kaže za hercegovina.info trener Željezničara Amar Osim.

Teško razdoblje je u klubu na Grbavici. Prije nekoliko dana preminuo je njihov predsjednik Admir Džubur.

"Mi smo osakaćeni odlaskom tog čovjeka. No, život ide dalje i mi moramo nastaviti igrati i živjeti. Njegova smrt se dogodila u trenutku kada imamo ovaj zgusnut raspored utakmica koje utječu na to da se fokusiramo na njih kako bi lakše prebrodili cijelu situaciju. Htio ne htio moraš se okrenuti utakmicama i ne misliti na tu tragediju. Zbog našeg pokojnog predsjednika mi imamo dodatnu motivaciju."

Motivaciju više daje i sutrašnji protivnik HŠK Zrinjski.

"Znamo što je Zrinjski i što je izrastao u našem nogometu. Znamo kakav su klub postali, što su sve osvojili i kakav nivo drže već deset godina. Oni u Europi predstavljaju našu zemlju na najbolji mogući način i imaju najbolji koeficijent i igraju najbolje od svih naših klubova u Europi. Mi se radujemo utakmicama sa Zrinjskim, pa tako i sutrašnjoj."

Amar Osim

Asim Zec sutra će biti u kadru protiv svog bivšeg kluba

Veseli se Osim terenu.

"Imat ćemo prigodu igrati na normalnijem terenu i s normalnijim vremenskim uvjetima nego su to u ostatku BiH. Ako igdje može biti bolje sada, onda je to ovdje u Hercegovini. 

Što se tiče same utakmice Osim kaže.

"Očekujemo utakmicu u kojoj će dva protivnika ići na pobjedu. Što se tiče igrača Zrinjskog, zna se gdje su ono najjači i u kojim situacijama. Njima nije lako parirati. Moraš imati odličan dan i biti raspoložen da bi napravio dobar rezultat. I mi i Zrinjski se borimo za naviše ciljeve i veselim se utakmici. Imamo obavezu da utakmica bude na visokom nivou, baš onakvom kako se to očekuje od Zrinjskog i Željezničara."

I Zrinjski i Željezničar su u utrci za Sarajevom.

"Sarajevo je iskočilo igrački, ali i financijski što povlači sve ostalo. Ove godine njima su se poklopile mnoge stvari. Tu mislim na igranje u Europi gdje su relativno lako došli do play-offa, gdje su zaradili još više novca i došli u situaciju da igraju Ligu prvaka. Kada imaš novac, financijsku sigurnost i mogućnost dovođenja još kvalitetnih igrača na već kvalitetan kadar to je u našem okruženju velika prednost. Je li Sarajevo dostižno? Oni su u odličnom ritmu i bez poraza od početka sezone, ali još uvijek nisu toliko odmakli da se to ne bi moglo stići. Mi se nadamo da će i Sarajevo upasti u neku krizu koju ćemo pokušati iskoristiti, a mislim da se tome nadaju i Zrinjski i Borac", zaključio je Amar Osim.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.