ZELJKOVIĆ NAKON LUKSEMBURGA "Neki više neće biti u reprezentaciji, a huligani dobivaju novac od interesnih skupina"

Vico Zeljković nakon poraza od Luksemburga
NS BIH

Nakon jučerašnje utakmice u kojoj je reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena od Luksemburga, oglasio se predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

"Iza nas je vrlo težak i neugodan poraz. Sigurno nitko nije očekivao ovako lošu igru i rezultat. Dugo smo sinoć razgovarali izbornik Milošević, direktor Misimović i ja i ovaj poraz je puno toga pokazao i otklonio mnogo dilema za budućnost. Utakmice protiv Luksemburga i Slovačke su za nas bile jako bitne, da se vidi tko nam može pomoći u ostvarenju ciljeva. Ono što je jedino sinoć bilo dobro je da smo dobili dva igrača za budućnost. Ipak, vidjeli smo i da je puno igrača višak za reprezentaciju, da nemaju ni želju, ni volju, ni energiju, a neki koji su možda to i imali, nemaju potrebnu kvalitetu", rekao je Zeljković.

Kristalnije nakon Slovačke

"Imamo još Slovačku i sigurno će nakon te utakmice mnogo stvari biti jasnije stručnom stožeru i sportskoj javnosti po pitanju realnih očekivanja pred baraž i s kojim igračima možemo napasti povijesni plasman na EURO", dodao je.

Osudio je ponašanje navijača koji su prekinuli utakmicu

"Ponašanje pojedinaca, odnosno huligana, koji za novac koji dobivaju od interesnih grupa koje žele da doći u savez, bacaju baklje u teren najoštrije osuđujem. Time niti pomažu igračima, niti će bilo što postići osim što sramote reprezentaciju i to mora osuditi svako tko racionalno razmišlja.

Razumijem nezadovoljstvo istinskih navijača, rezultati nisu onakvi kakve smo svi željeli. Sigurno ćemo znati povući poteze za naredno razdoblje i cikluse. Razumijem i one koji zbog složenosti prostora u kome živimo ne vole mene radi mog imena i prezimena. To mi je razumljivo i legitimno, a je li normalno, to je već druga priča, koja nije nogometna", rekao je Zeljković.

Savez radi dobro na drugim stvarima istaknuo je

"Reprezentacija je samo jedan segment kojim se Savez bavi. Od trenutka mog dolaska na mjesto predsjednika Saveza, kada pričamo o rezultatima reprezentacije nismo se uspjeli plasirati kroz kvalifikacije na svjetsko prvenstvo u Katar, ali na kome smo u povijesti bili samo jednom. Ostvarili smo uspjeh osvajanjem prvog mjesta u Ligi nacija. Sada imamo neuspješne kvalifikacije, ali i baraž da ipak na kraju dođemo do uspjeha. Činjenica je da se nikada nismo plasirali na EURO, a ranije smo imali i bolje igrače i drugačiju atmosferu. U ovoj godini imamo dva-tri poraza koja su teška i sramotna i nisu se smjela dogoditi. U prošlosti je bilo dobrih utakmica i pobjeda, ali onog najvažnijeg, plasmana na veliko natjecanje nije bilo, osim Mundijala u Brazilu.

Mi kao rukovodstvo Saveza nismo zadovoljni rezultatima i to nitko ne ignorira. Moram podvući da je naš zadatak stvaranje infrastrukture za domaći nogomet, što i radimo kroz razne projekte i što je vidljivo svakome tko to želi vidjeti. Naravno, tu je i osiguravanje uvjeta za sve naše selekcije i to radimo na najvećoj razini, u rangu najboljih europskih reprezentacija, plaćamo avione, hotele, troškove dolaska igrača, kao i premije kada se napravi rezultat.

Idemo dalje. Hvala svima na podršci u ovim teškim trenucima. Za kritičare i one koji misle drugačije, nogometno, pored ovih činjenica, također razumijem, pozdravljam i poštujem različito mišljenje i poglede", zaključio je Zeljković.