ŽELJEZNIČAR PROŠAO DALJE Na teškom gostovanju pobijedili Dinamo iz Minska rezultatom 2:1

FK Željezničar,baku ,Dinamo Minsk
Adem Ćatić

Nakon sinoćnjeg prolaska Zrinjskog u sljedeće pretkolo Lige prvaka, prvo pretkolo Konferencijske lige večeras je osigurao i Željezničar koji je savladao DInamo iz Minska na domaćem terenu sa 2:1.

Prva utakmica na Grbavici završena je rezultatom 2:2 i tu je Željezničar pokazao da se može nositi s protivnikom. 

Uzvrat se umjesto u Minsku igrao u Azerbejdžanskom Bakuu na velikim vrućinama.

U 44. minuti, Željo je poveo s 1:0 zahvaljujući autogolu Sachivka. Jašarević je sjajno probio po lijevoj strani, ubacio prema Amoahu, a ispred igrača Dinama, Sachivko je nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu.

Dinamo je uspio izjednačiti u 63. minuti, kada je Sedko postigao gol. Mulalić je bio na lopti, no nije uspio je obraniti.

No, Željezničar je brzo odgovorio u 78. minuti, kada je Krpić postigao drugi gol za svoj tim. Prelijepa akcija po lijevoj strani, Amoah je dodao do Jašarevića, a on je asistirao Krpiću koji je lako poslao loptu u mrežu Dinama.

Na kraju, Željezničar je slavio s rezultatom 2:1, osiguravši svoj prolaz u 2. pretkolo Konferencijske lige. Željezničar je izborio važnu pobjedu i raduje se daljnjem natjecanju u europskim natjecanjima gdje će u sljedećem pretkolu igrati sa azerbejdžanskim Neftcijem.