VIDEO  Željezničar po teškom terenu slavio protiv Širokog

FK Željezničar, NK Široki Brijeg
Damir Hajdarbašić/fkz.ba

U okviru 19. kola m:tel Premijer lige BiH nogometaši Željezničara savladali su Široki Brijeg rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Subašić.

Po katastrofalnom terenu i teškim uvjetima gldali smo ipak jako dobru utakmicu. Prvi je zaprijetio Široki. Ikić u je 19. minuti pucao iskosa, no lopta ide preko vrata Željezničara. U 20. minuti domaći su propustili veliku priliku. Zec je promašio jedanaesterec, nakon što je prethodno Medić napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru.

Minutu nakon toga puca Mujezinović, a Miškić odlično brani.

Mekićev udarac iz 24. minute ide preko gola. Vukoja u 27. minuti iz dobre pozicije pucao pokraj vrata Željezničara U 30. minuti ponovno dobro puca Mekić, a lopta pogađa vratnicu. Mujezinović je u 34. minuti sve sam napravio i dobro pucao, ali Miškić još jednom fantastično brani.

Željezničar je poveo u 38. minuti. Zec je ukrao loptu, dodao do Subašića koji ulazi u sredinu i precizno pogađa mrežu Širokog. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Sadržaj se učitava...

U 48. Zec je pokušao iz okreta, no Miškić je ponovno na visini zadatka. Dobra prilika za Široki u 63. minuti, ubacio je Ikić, a zakasnio je Lukić. U nastavku je Mujan pucao pored vrata Željezničara. Ikićev udarac iz 68. minute ide pak preko vrata.

U 71. minuti nakon kornera Drina sjajno skače i puca, ali sa gol crte loptu izbacuje Čuljak. Vukojin udarac iz 86. minute u korner blokira Drina. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i bodovi su ostali na Grbavici.

Standings provided by SofaScore LiveScore