FOTO/VIDEO  Željezničar 'otkinuo' Veležu dva boda u borbi za Europu

FK Velež - FK Željezničar
Hercegovina.info

U 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež i Željezničar podijelili su bodove odigravši susret rezultatom 2:2. Strijelci za Mostarce bili su Georgijević (15.) i Ovčina (77.) dok su za Plave Grbavice precizni bili Miličević (22.) te Juričić (43.).

Prvi su zaprijetili domaći. Lijepo je pokušao Brandao, ali Bender je odlično obranio i odbio tu u korner. No, u 15. minuti Velež vodi. Anđušić je odlično vanjskom ubacio za Georgijevića koji je loptu ugurao u mrežu.

Slavlje 'Rođenih' ipak nije dugo trajalo. U 22. minuti iz slobodnog udarca pucao je Ivan Miličević, lopta u živom zidu pogađa Vehabovića, mijenja smjer te vara Bogdanovića i odlazi u mrežu za poravnanje rezultata. 

Sadržaj se učitava...

U 33. minuti ponovno je u prigodi Georgijević, ali njegov udarac glavom odlazi za malo pokraj gola. 

Pet minuta kasnije Željezničar vodi. Nakon ubačaja iz kornera, mrežu Veleža glavom pogađa Luka Juričić za svoj sedmi prvenstveni pogodak.

Minutu kasnije Velež je imao veliku prigodu za poravnanje. Anđušić je lobovao Bendera, ali je loptu s gol crte izbio Ikić.

Do kraja poluvremena Velež je pokušao preko kapetana Zvonića, ali njegov udarac odlazi preko gola.

U nastavku prvi prijete domaći. U 55. minuti Vehabović je pucao iz slobodnog udarca, ali je pogodio gredu. Sjajnu priliku imao je Velež u 71. minuti. Glavom je pucao Obren Cvijanović, ali Bender to odlično brani. 

No, pritisak Veleža isplatio se 77. minuti. Nakon ubačaja iz kornera glavom Bendera matira Ovčina. Repriza je ovo bila gola Luke Juričića iz prvog dijela.

Duboko u sudačkoj nadoknadi Željezničar je mogao i do pobjede. Fantastično je pucao Gasal, ali Bogdanović je to odlično izvadio ispod grede te je utakmica završena remijem.

Ovim rezultatom Velež je ostao na trećem mjestu i sada ima 54. boda, dok je Željezničar sedmi s 41 osvojenim bodom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.