ŽELJEZNIČAR IMA NOVOG TRENERA Na Grbavici predstavljen Abdulhakeem Al-Tuwaijri

Abdulhakeem Al-Tuwaijri trener Željezničara
FK Željezničar

FK Željezničar danas je predstavio novog šefa stručnog stožera, Abdulhakeem Al-Tuwaijria.

Abdulhakeem Al-Tuwaijri je 44-godišnji Saudijac koji je školovan u Nogometnim savezima Engleske, Škotske i Sj. Irske. Vlasnik je UEFA Pro licence, a Master nogometnog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih nogometaša ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni. Radio je u stručnom stožeru Slavije Prag, Al-Ettifaqu.

"Želim se zahvaliti menadžmentu kluba na povjerenju. Ponosan sam što mogu voditi klub sa ovakvom povijesti, koja traje 100 godina. Čast mi je biti ovdje. Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svima koji su mi pomogli u mojoj karijeri od samog početka pa do danas, a pogotovo Ministarstvu sporta moje države. Nadam se da ćemo sve ciljeve ispuniti zajedno", kazao je Al-Tuwaijri.

FK Željezničar danas je predstavio i prvog pomoćnika, a riječ je o Luca Carlo Guerrai. Luca Guerra je magistar teorije i atletskog treninga u nogometu na Univerzitetu u Pisi, kao i maigstar sporta na Univerzitetu u Bologni. U svojoj karijeri radio je u Napoliju, Evertonu, Bayernu, Comou, Citta di Gragnanu, Tatabanya, Budapest Honvedu i Monzi.