VIDEO  Željezničar i Velež remizirali u slavljeničkom ambijentu

Željezničar Velež
Damir Hajdarbašić/fkz.ba

U slavljeničkom ambijentu proslave 100. rođendana, nogometaši Željezničara večeras su u okviru 9. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali s Veležom odigravši susret rezultatom 0:0. 

Prvu prigodu na utakmici imali su domaći. Udarac Boje u devetoj minuti obranio je Bogdanović. Minutu kasnije Ćosić je svladao Bendera, ali s gol-linije loptu je izbacio Vrhovac. U 18. minuti velika prilika za Želju. Kosorić je pucao, loptu ispred gola izbacio Radovac, a potom Bogdanović sjajno reagirao. U 22. minuti Vehabovićev udarac s 25 metara obranio je Bender. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0.

U nastavku prva prigoda za 'Rođene'. U 48. minuti iskosa je lijepo pucao Peco, ali je lopta otišla iznad vrata. Minutu kasnije Subašić je pokušao iz slobodnog udarca, ali njegov udarac odlazi pokraj vrata Veleža. Opasno je Velež zaprijetio u 58. minuti, nakon lijepe akcije, ali Vehabović je pucao malo pored gola.

Luka Juričić dobro je pokušao u 68. minuti, no Bogdanović brani njegov udarac. Željezničar je u 73. minuti propustio najbolju šansu na utakmici. Juričić je propustio priliku iz jedanaesterca, pucao je napadač Željezničara preko gola.

Sadržaj se učitava...

Još jednu veliku priliku imali su domaći u 84. minuti. Juričić je ukrao loptu Zvoniću, iskosa pucao, a Radović sjajno reagirao. U 86. nakon ubačaja pucao je Kosorić, no obrana Veleža u posljednji trenutak izbacuju iz peterca. Dvije minute prije isteka regularnog dijela utakmice sjajna prigoda za Velež. Anđušić je neometan pucao s deset metara, no lopta odlazi pored gola.

Ovim rezultatom Velež je ostao na petom mjestu i broji 12 bodova, dok je Željezničar šesti sa samo jednim bodom manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore