FOTO  Željezničar golom Štilića savladao Tuzla City

FK Željezničar-Tuzla City
FENA

Nogometaši Željezničara pobijedili su večeras na Grbavici ekipu Tuzla Cityja sa 1:0, u susretu 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je tako došao do 12. pobjede u sezoni kojom je zadržao drugo mjesto na tabeli uoči posljednje trećine prvenstva.

Pogodak odluke postigao je Semir Štilić u 50. minuti.

Željezničar je tijekom cijele utakmice bio bolji rival, ali su gosti iz Simin Hana uspijevali u prvom poluvremenu da osujete sve napade izabranika Amara Osima. Željezničar je u nekoliko navrata,posebno po lijevoj strani preko Veselinovića, dolazio do šesnaesterca, ali nije bilo kvalitetnog završnog pasa kako bi se ozbiljnije ugrozio gol ekipe koju s klupe vodi bivši bh. reprezentativac Elvir Baljić.

Početkom drugog dijela Željezničar uspijeva postići pogodak. Najbolji igrač domaće ekipe Semir Štilić još jednom je pokazao kvalitetu i iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara savladao Fejzića.

Minutu ranije Kostić je dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nakon kojeg je Štilić postigao pogodak, što je domaćim uveliko olakšalo posao do kraja meča.

Željezničar je nastavio s napadima, a u 58. minuti u jednom napadu imao je tri odlične prilike. No, Fejzić je obranio šuteve Veselinovića i Sadikovića, dok je udarac Štilića na gol liniji zaustavio Nukić.

Novu priliku za Željezničar imao je Lendrić u 78. minuti kada se našao sam ispred Fejzića, koji brani njegov šut i ostavlja svoju ekipu u igri. No, prilikom intervencije Fejzić je zadobio udarac zbog kojeg je morao napustiti teren, a umjesto njega posljednjih desetak minuta na golu je stajao Muminović.

Najbolju priliku gosti su imali u 87. minuti preko Crnkića koji je nakon duela sa Stevanovićem pao u šesnaestercu, ali sudac Topalović nije pokazao na bijelu točku što je izazvalo žestoke proteste gostiju. No, sve se završilo žutim kartonom koji je pokazan treneru Tuzle Baljiću.

Trener Željezničar Amar Osim usprkos pobjedi nije bio pretjerano zadovoljan nakon utakmice, izjavivši da je njegova ekipa trebala ostvariti uvjerljiviju pobjedu, dodajući da profesionalni igrači ne bi smjeli promašivati šanse kao njegovi izabranici u ovoj utakmici.

Željezničar u posljednju trećinu sezone ulazi s druge pozicije s tri boda zaostatka za gradskim rivalom Sarajevom, s kojim će snage odmjeriti u 24. kolu na Koševu.