ŽELE VIPOTNIKA Dinamo ponudio Mariboru 3,5 milijuna eura, Čapljinca i nogometaša Zrinjskog?

Vipotnik
Twitter

Dinamo je Mariboru ponudio 3.5 milijuna eura te Luku Menala (26) i Marija Ćužea (24) za napadača Žana Vipotnika (21), objavio je Sportklub. Podsjetimo, mjesecima se piše da hrvatski prvak želi Vipotnika, najboljeg strijelca slovenske lige, koji je postigao 23 pogotka u 36 ovosezonskih nastupa i kojeg navodno traže i brojni drugi klubovi.

Pisali smo kako je Maribor odbio ponude od 4.2 milijuna eura iz Rusije i MLS-a za Vipotnika, što znači da traži puno više. Važno je podsjetiti da je glavni trener Maribora Damir Krznar, bivši stručnjak Dinama. Uz to, zagrebački klub je Mariboru posudio Marka Tolića.

Vipotnik je debitirao i za slovensku reprezentaciju, za koju je u prvom nastupu zabio pobjednički gol protiv Kazahstana (2:1). Ugovor s Mariborom ima do ljeta 2024. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 500 tisuća eura. No trebat će dati veći iznos.

Dinamo nudi Menala i Ćužea?
Menalo je ofenzivni povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine. Za Dinamo je ove sezone u 26 nastupa zabio dva i namjestio četiri gola, a 2019. i 2020. je već igrao u Sloveniji. Tada je za Olimpiju u 38 nastupa bio strijelac 12 puta te osam puta asistent. Ugovor s Dinamom vrijedi mu do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na dva milijuna eura.

Ćuže je također napadački orijentiran igrač Dinama, čiji ugovor vrijedi do ljeta 2025. godine. Od ljeta prošle godine nalazi se na posudbi u Zrinjskom s kojim je osvojio prvenstvo u susjednoj BiH. U 40 utakmica zabio je sedam i asistirao za devet golova. Prema Transfermarktu vrijedi 700 tisuća eura.