VIDEO  Zbog ove tri odluke 'zakuhala' se utakmica Veleža i Borca

Velež Borac
Screenshot

Kako smo već i sinoć pisali, utakmica 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Borca koja se igrala u Mostaru prekinuta je u 82. minuti pri rezultatu 0:2 za Borac. U tim trenutcima kapetan Borca Stojan Vranješ je zatresao mrežu Veleža, a domaći navijači su utrčali na teren te je utakmica završena.

Od samog početka utakmice atmosfera na stadionu bila je 'nabrijana', što je bilo za očekivati jer već neko vrijeme utakmice Veleža i Borca nose sa sobom poseban naboj.

Prvi puta publika je 'poludjela' u 28. minuti kada sudac Topalović nije dosudio kazneni udarac za 'Rođene'. U duelu su u kaznenom prostoru bili Zakarić i Radović, nogometaš Veleža je pao, a Topalović pokazao da se igra dalje.

Sadržaj se učitava...

Drugi sporni trenutak koji je izazvao buru negodovanja na stadionu dogodio se tri minute kasnije. U duelu su bili stoper Veleža Tarik Isić i grčki napadač Moraitis. Topalović je dosudio slobodni udarac iz kojeg je pao pogodak. Domaći su smatrali da je on dosuđen prestrogo.

Velež Borac

Treća sporna odluka dogodila se kada je Stojan Vranješ pogodio iz slobodnog udarca za vodstvo Borca. Svi igrači gostiju otrčali su slaviti sa svojom klupom. U tim trenucima Velež je izveo brzi centar i krenuo po pogodak, no Topalović je zaustavio igru i vratio loptu na centar. 

Velež Borac

Igrači Veleža su burno prosvjedovali, a tribine 'eksplodirale'. Nakon svega sudačka trojka na poluvrijeme je otišla okružena zaštitarima, a ostatak utakmice do njenog prekida bio je pun negativnog naboja.

Ono najgore dogodilo se poslije utakmice kada je kod Jablanice zapaljen automobil u kojem se nalazio sudac Topalović, njegov pomoćnik Admir Šehović te kontrolor suđenja Adnan Alispahić.