FOTO  ZAVRŠEN EUFOR CUP 2011: Najveći turnir u malom nogometu u BiH

Eurfor Cup

Svi oni borili su se za titulu državnog prvaka. Ipak, na prvom mjestu je mogao biti samo jednna močad, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ženska momčad Osnovne škole Milan Rakić iz Karanovaca kod Banjaluke i muška ekipa OŠ Mladen Stojanovi iz Laktaša, u svoje su škole odnijeli pobjedničke pehare, ali i putnu groznicu. Njihova nagrada je putovanje u London na utakmicu Premier lige.

Drugoplasirana ekipa dječaka, učenika Osnovne škole Safvet beg Bašagić iz Gradačca je odabrala put u Amsterdam gdje će gledati utakmicu nogometnog kluba Ajax.

Trećeplasirana muška ekipa OŠ Sapna se morala „zadovoljiti" putovanjem u Volkswagenov grad gdje će ih ugostiti nogometni klub Wolfsburg.

Individualne trofeje, kućama su ponijele Jelena Koprena iz Karanovaca koja je proglašena najboljom igračicom turnira i Mia Kuljanin iz Istočne Ilidže, najbolji strijelac u ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji, titulu najboljeg strijelca su podijelili Siniša Sarkić iz Modriče i Ademir Čolić iz Gadačca koji su na finalnom turniru u Sarajevu postigli po 12 pogodaka.

Najboljim igračem turnira proglašen je Aleksandar Topalović iz Laktaša.

Oba dana turnira, u Zetri su tajno bili nogometni skauti iz BiH i Velike Britanije. Trenerice prvaka kluba u ženskom nogometu SFK 2000 izabrale su žensku momčad iz snova u kojem su svoje mjesto pronašle Jelena Koprena, Branka Bagarić, Selma Potur, Anđa Stipić, Mirha Hadžo, Mia Kuljanin, Anica Sušilovica i Maria Marković. Njihova nagrada - odlazak na pripreme sa SFK 2000.

Ovo je bila treća godina za redom da je EUFOR u Bosni i Hercegovini organizirao EUFOR Kup. Kao i prethodnih godina, ovo natjecanje su podržali Oružane snage BiH, NATO, engleska Premier liga, FC Tottenham Hotspur, Volkswagen, FC Wolfsburg i Ambasada Velike Britanije u BiH, a ove godine su im se priključili BH Airlines, Messer, Teva Pharma, Ambasada Države Kuvajt i nacionalni kontingenti Holandije i Poljske unutar EUFOR-a.

Više informacija o ovom natjecanju možete pranaći na facbook profilu EUFOR CUP.