FOTO  EUFOR Kup 2011: Završni kvalifikacijski turnir održan u Tomislavgradu

Eufor Cup

U ženskoj konkurenciji, svoje će umijeće u Sarajevu 29. I 30. studenog pokazati momčad Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada. Ekipa dječaka iz ove škole se na žalost nije plasirala u finale  Sarajevu, iako je u finalu regionalnih kvalifikacija odigrala odličnu utakmicu protiv ekipe Osnovne škole Marka Marulića iz Prozora. Rezultatom 4:1 za prolaz u finale se plasirala momčad iz Prozora i uzvratila timu iz Tomislavgrada poraz iz grupnog dijela natjecanja u kojem je rezulat bio 3:1 u korist  Osnovne škole Ivana Mažuranića.

U poslijepodnevnom dijelu natjecanja, pozivnicu za Sarajevo je, nakon odlične završne utakmice protiv Osnovne škole Novi Travnik, dobila Osnovna škola Pajić Polje iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Pozivnicu im je uručio zapovjednik EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, brigadni general Bernhard Bair koji je izveo i početni udarac finalne utakmice.

Kvalifikscijski turnir za ekipe osnovnih škola koje nisu uspjele ući u službeni dio regionalnih turnira će se održati u Gračanici, Sportska dvorana „Luke", 16. i 17. studenog.

Na finalnom turniru u Sarajevu će se susresti 14 momčadi djevojčica i 28 momčadi dječaka. Finalni turnir je zakazan za 29. i 30. studenog u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch - Zetra.