ZASJENILI LIGU PRVAKA Skup sudaca ŽZH i Sarajevske županije

Suci Ljubuški Sarajevo
Dušan Musa

Uobičajenim druženjem na razmeđi dviju sezona u Ljubuškom su se okupili Nogometni suci iz ŽZH i Sarajevske županije.

Susret je kao i obično, započeo nogometnom utakmicom između reprezentacija dviju sudačkih udruga. Igralo se na stadionu Babovac dva puta po 40 minuta, a slavila je momčad sudaca Županije Zapadno-hercegovačke pogotkom mladog suca Lozančića u 64-oj minuti utakmice. Inače, zapadnohercegovački suci su bili nešto konkretniji pred vratima imali su više prilika, dok su gosti iz Sarajeva bili organizirani na sredini terena, međutim nedostajalo im je završnica. Igralo se borbeno pa su posla imali i fizioterapeuti. Pravdu su dijelile tri mlade sutkinje Renea Bogan NS ŽZH, Aida Jusufović NS KS i Laura Dugandžić NS H-N županije. Uglavnom, utakmica je završena sportskim pozdravima i bez primjedbi na suđenje.

Suci Ljubuški Sarajevo

Drugi dio ovog svojevrsnog nogometno-sudačkog samita, bilo je druženje uz rijeku Trebižat, uz glazbu i hercegovačke delicije. Suci i njihovi gosti, bili su toliko zaokupljeni razmjenom mišljenja i diskusijama da je u drugi plan palo finale Lige prvaka između Intera i Manchester Citya. Svatko je imao svoje teme, suci su se zabavili  razglabali o suđenju u prošloj sezoni i skorim pripremama za narednu, sportski dužnosnici su razmatrali organizacijske dvojbe, a predstavnici klubova sumirali su postignuto u prošloj sezoni s akcentom na prijelazni rok koji je počeo.

„Ovi skupovi su postali tradicija. Nisu oni samo okupljanje, igra i večera, nego i prilika da se porazgovara o kako se to kaže ozbiljnim temama u ležernom ozračju. Iz iskustva znam da se tako najlakše dogovaramo oko nekih stvari za narednu sezonu. U kontaktima s bivšim i sadašnjim kolegama mišljenja su da je protekla sezona u cjelini bila uspješna. To podrazumijeva da se za sljedeću, u cjelini, moramo još bolje pripremiti“, kazao je Goran Paradžik predsjednik Udruge sudaca i instruktora suđenja Županije Zapadno-hercegovačke koja je bila domaćin okupljanja.