ZAGRIJAVANJE ZA ZRINJSKI Aston Villa razbila Manchester City, a već idućeg tjedna dolaze u Mostar

Aston Villa City

Nogometaši Aston Ville pobijedili su na Villa Parku u 15. kolu Premiershipa ekipu Manchester Cityja rezultatom 1:0, a Građani su osim poraza nadigrani kao nikada u eri Pepa Guardiole.

Aston Villa, koja je najveći hit u Engleskoj, potpuno je izdominirala aktualnog prvaka Europe, koji prema prikazanom može biti "sretan" zbog minimalnog poraza.

Prvo poluvrijeme pripalo je Aston Villi koja je konstantno bila opasna te je uputila čak 12 šuteva ka Edersonu. Ipak, mreže se u prvom poluvremenu nisu tresle.

Da situacija na terenu iz prvog poluvremena nije slučajnost potvrdilo se i u nastavku meča u kojem je Aston Villa nastavila s napadima, dok je City bio potpuno bezopasan.

Kao nagrada stigao je pogodak Baileyja u 74. minuti. Bila je to dobra akcija domaćih, Tielemans je uposlio Baileyja koji dobro šutira i pogađa za 1:0. City je tek tada krenuo malo ofenzivnije, ali su jalovo napadali pa promjene rezultat nije bilo.

Manchester City je susret završio sa samo dva udarca prema golu, što je najmanje ikada otkada je trener Pep Guardiola, a prema njihovom golu upućena su čak 22 udaraca.

S druge strane, Unai Emery je prvi put u karijeri, u svom 14. pokušaju ostvario trijumf protiv Pepa Guardiole.

Aston Villa je trijumfom prestigla upravo City te se smjestila na treće mjesto Premiershipa. U narednom kolu Aston Villa dočekuje Arsenal, dok će City gostovati Lutonu.