ZAGREPČANIN S PECARE Iznenađenje smo samo za one koji nas nisu baš najbolje poznavali

Alen Jurilj
NK Široki Brijeg

Nogometaši Širokog Brijega sinoć su u Bijeljini remizirali s Radnikom odigravši 1:1. Kao i u susretu protiv Veleža, igrači Tonija Karačića bili su bolji protivnik no, ponovno su im iz ruku iskliznula dva boda. Bez obzira na sve, mlada momčad Širokog ove godine je neporažena i odlično je krenula u prvenstvo. Jedan od onih koji se istaknuo i pokazuje odlične igre je i mladi Zagrepčanin Alen Jurilj. I on kaže kako Široki ima za čime žaliti.

"Utakmica je bila slična onoj protiv Veleža. Imali smo vodstvo i puno prilika, no, ponovno se dogodio pad koncentracije i primljen pogodak. Sigurno je da ostaje žal za izgubljena još dva boda. Bili smo bolji i bliže pobjedi."

U posljednja dva kola Široki je tako iz ruku ispustio četiri boda, koja bi ih uz Željezničar postavila na vrh prvenstvene ljestvice.

"Osam bodova nije loš početak za nas, ali kada pogledamo posljednje dvije utakmice i način na koji smo igrali, moglo se i više."

Mogli bismo to pripisati i neiskustvu mlade momčadi, no Jurilj to ne vidi tako.

"Možda je mladost jedan od faktora, ali glavi razlog je pad koncentracije u ključnim trenucima."

Mnogi se nisu nadali ovako dobrim igrama momčadi s Pecare, s obzirom na to da Široki ima najmlađu momčad u ligi te da nedostaju neki iskusni igrači. No, mladi Zagrepčanin nam kaže da je to iznenađenje samo za one koji površno prate naš nogomet.

"Iznenađenje je za one koji nisu baš dobro poznavali našu momčad. No, mi smo između sebe znali našu kvalitetu. Vidjeli smo je i kroz pripreme i treninge. U pripremnoj utakmici na Grbavici protiv Željezničara, kao gosti smo ih nadigrali. Tu smo vidjeli koliko možemo. Javnost nije očekivala puno od nas, ali imamo mi kvalitetu da se borimo za vrh."

Jurilj je prošao omladinske kategorije Dinama i NK Zagreba.

"Prošao sam Dinamovu školu, ali i onu Zagrebovu. Mogu reći kako sam se u Kranjčevićevoj baš afirmirao. Tu sam dobio i priliku zaigrati seniorski nogomet, u najvažnijim godinama":

Jako je zadovoljan dolaskom na Pecaru: "Dočekao me sređen klub, jako dobar za afirmaciju mladih igrača. Imamo puno navijača u Širokom, ali i diljem Hercegovine i ugodno sam iznenađen sa svime. Liga je dosta kvalitetna, možda ne tako dobra kao HNL, no kvalitete zasigurno ima. I ja osobno sam odlično krenuo. Kako se cijela momčad bude dizala, tako će se i svakome od nas biti lakše istaknuti se."

Iako je rođeni Zagrepčanin, njegovi korijeni su vezani za Široki Brijeg.

"Tu sam se već navikao biti. Kao dijete sam često dolazio. Moj otac je iz Turčinovića, mamini su iz Uzarića, a baka iz Mostara, tako da mi tu nije ništa nepoznato, tu sam skoro kao domaći", rekao je mladi napadač Širokog u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.