ZAGREB Dinamova želja - stadion od 60 milijuna eura

Dinamo Zagreb stadion

Dinamo je na društvenim mrežama predstavio ideju i viziju izgleda svog novog stadiona. Vizualni izgled stadiona u Maksimiru izradio je zagrebački arhitekt Otto Barić, a Dinamo je objavio i osnovne podatke, kao i fotografije koje prikazuju kako bi taj stadion trebao izgledati.

Stadion bi, piše Dinamo, mogao biti gotov za tri godine. Cijena je oko 60 milijuna eura, prenosi Index.

Objavu prenosimo u cijelosti.

"U trenucima kada naši igrači pišu nova vječna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebao izgledati naš dom! Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt Otto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

Novi Dinamov stadion uključuje:  
- 34 000 natkrivenih mjesta
- 3000 VIP mjesta
- vrhunski hospitality
- medijski centar
- osiguran smještaj za gledatelje s invaliditetom i još mnogo toga. 

Dinamov dom kakav Dinamo zaslužuje investicija je vrijedna oko 60 milijuna eura, a realizirati se može u roku tri godine. Želimo sudjelovati u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom

Pozivamo sve navijačice i navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti koja će kroz arhitektonski natječaj, odabir idejnog rješenja i izradu projekta, omogućavanje prihvatljivog modela financiranja i naposljetku izgradnju modernog Dinamova doma, zasigurno podići klub na višu razinu i učiniti ga još boljim, na ponos hrvatskog nogometa! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili..."