Video:Za koga ćete navijati na Svjetskom prvenstvu?

Svjetsko prvenstvo

Hrvatske neće biti u Južnoafričkoj Republici i to je bolna istina, no među 32 reprezentacije sigurno ćete imati svog favorita za kojeg ćete drukati tijekom lipnja iduće godine.

Spektakularni ples kuglica
Brazil u skupini smrti, Slovencima super ždrijeb!

Gledajući ždrijeb za Svjetsko prvenstvo 2010. hrvatskim je navijačima sigurno bilo teško oko srca. Spoznaja da Bilićevih izabranika neće biti na svjetskoj smotri najboljih reprezentacija svijeta još uvijek boli, no život ide dalje.

Kada već nema Hrvatske, vrijeme je da se polako okrenete momčadima koje će biti u Južnoj Africi i izaberete svog favorita za kojeg ćete navijati. Reprezentacija je puno, no možda u glavi već imate 'onu pravu' za koju ćete drukati od 11. lipnja pa sve do – finala.

Skupina A neće ponuditi spektakl, no domaća Bafana, Bafana ili Meksiko mogli bi biti dobar navijački izbor.

Iako je pod njegovim vodstvom jedva izborila plasman na SP, štovateljima nogometne legende Diega Maradone zanimljiva će biti Argentina kao favorit skupine B. Ako ne zbog Malog Zelenog, onda sigurno zbog malog Barcinog – Lionela Messija, najboljeg nogometaša godine.

Ljubiteljima momčadi iz Afrike, koja je u nogometnoj ekspanziji, jedna od navijačkih opcija će zasigurno biti Nigerija. Super Orlovi imaju veliki potencijal, a u svom četvrtom nastupu na svjetskim prvenstvima će pokušati dogurati dalje od osmine finala, što im je zasad najveći uspjeh.

Iako smo u stalnom sporu oko granice i trenutno nismo u 'velikoj ljubavi', možda će netko ipak izabrati Sloveniju kao 'svoju' momčad u skupini C. Barem u utakmici protiv Engleske, koja nam nije ostala u dobrom sjećanju iz prošlog kvalifikacijskog ciklusa.

Na prošlom SP-u u Njemačkoj, njihovom prvom u povijesti, nogometaši Gane su igrom osvojili mnoge ljubitelje nogometa, no zapeli su u osmini finala. Ovaj put bi Essien, Muntari, Appiah i ostali opet mogli imati solidnu podršku, baš kao i Srbija u skupini D.

Nizozemska se, uz igru koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, prošetala kroz kvalifikacije. Oranje je spremno za velike stvari, a možda će dobiti i vaš glas, odnosno naklonost. Ili ćete se iz skupine E odlučiti za Kamerun, koji još čeka na ponavljanje uspjeha generacije legendarnog Rogera Mille iz 1990. (četvrtfinale).

Italija je apsolutni favorit skupine F, no talijanski nogomet na velikim natjecanjima, iako su skupili već četiri titule svjetskog prvaka i branitelji su naslova, nikad nije imao previše pobornika. Hrvatima će možda puno zanimljiviji biti Novi Zeland, debitant na SP-u, koji nema velikih izgleda, ali će sigurno pokupiti dosta simpatija.

Skupina smrti (G) pršti dobrim reprezentacijama i nećete pogriješiti odlučite li se za bilo koju od njih. Brazil će već standardno imati podršku brojnih navijača, u domovini i izvan nje.

Obala Bjelokosti s ubojitim Didierom Drogbom, braćom Toure te Vahom Halilhodžićem na klupi može do najvećeg rezultata neke afričke reprezentacije na svjetskim prvenstvima. Možda je konačno stiglo vrijeme Slonova.

Ni Portugal u toj skupini neće biti bez podrške, ponajviše zbog obožavatelj(ic)a lika i djela Cristiana Ronalda, dok će u posljednjoj skupini H put prema finalu tražiti europski favoriti i aktualni vladari Starog kontinenta – Španjolci.

net.hr