Wagner želi nadmašiti jesen za pamćenje

Wagner želi nadmašiti jesen za pamćenje

Ipak, širokobriješki Brazilac Wagner vjeruje da ovog proljeća može biti još bolje, ciljeve si je jasno postavio.
Protekle jeseni Wagner Santos Lago bio je prvo ime kluba, a to mu nije prvi puta da ponese taj epitet. Uz kapetana Dalibora Šilića igrač je s najviše iskustva u kadru Branka Karačića, no to ne znači da njegova forma opada s godinama - naprotiv, da ne koristimo floskule sa starim vinom i slično... Wagner je prošle polusezone zabio šest pogodaka čime je predvodio listu strijelaca, a jesen će između ostalog pamtiti i po tomu što je Šilića prestigao na vrhu liste najboljih strijelaca kluba u povijesti i što je dobio drugo dijete, sina Davida. Kako takvu jesen nadmašiti? - Očekujem kao prvo da nastavimo s dobrim igrama, onako kako smo igrali u prvom dijelu. Želimo biti prvaci, a kako će se situacija razvijati, doznat ćemo odmah na startu proljeća, na gostovanju kod Željezničara. Ta utakmica možda neće odlučiti tko će biti prvak, ali sigurno će biti jedna od najvažnijih koja nas čeka.


Za to će valjati odraditi još jedne, često naporne pripreme. Brazilcima, mada je Wagner praktično domaći, zimi je uvijek teže. Ove zime uopće nije išao u Brazil, što brazilski igrači obično urade za vrijeme blagdana...
- Više volim otići kući, isključiti se do kraja. Kuća je ipak kuća. Ali nije mi bilo neobično ostati, imam tu puno prijatelja, u stanci sam igrao i mali nogomet na turniru u Mostaru.
Jesen je bila izazovna, brojne ozljede, među kojima i ona koja je zakočila Wagnera, teško da su pomogle. U Travniku je Široki igrao bez osam standardnih igrača, pa iako je pobijedio, zasigurno je to bilo mučenje. Wagner se nada da će proljeće biti lakše po tom pitanju...
- U pripremama uvijek bude ozljeda, a mene često pogode. Teški su tereni. Nadam se da ću bez takvih problema odraditi ovu zimu. Što se tiče plana, drago mi je što imamo deset utakmica. Više volim utakmice nego treninge.
Usprkos tim zdravstvenim pehovima, predvodio je strijelce. Kao igrač koji po zvanju nije izrazita špica malčice je postidio prve napadače kluba Matea Roskama, Hrvoja Mišića i Juana Manuela Vareju - oni su u prvenstvu zajedno zabili koliko i on, šest komada. Nada se da će na proljeće slika biti drukčija, vjeruje u svoje suigrače...
- Oni su se već dokazali, ali dođe razdoblje u karijeri kada ne ide. Vjerujem da ćemo na proljeće u kompletu biti bolji.
Hoće li Široki biti toliko dobar da preskoči Želju i vrati se na prvo mjesto, još ćemo vidjeti. No, Wagneru motivacije za to sigurno neće nedostajati. Ipak je od ljeta 2006., kada je Wagner sa Širokom osvojio drugi i posljednji naslov prvaka, prošlo vremena i utakmica...

Jurčević će biti pojačanje

Kao igrač s drugim najdužim stažom na Pecari, Wagner je definitivno relevantan komentirati nova lica u kadru. A ove zime, barem dosad, samo je jedno - defanzivac Mladen Jurčević.
- Koliko sam razumio, on je desni bočni više orijentiran prema obrani, a kako ga trener od ranije poznaje, vjerujem da će biti istinsko pojačanje, rekao je Brazilac.

Jefthon i Marciano stižu danas

U prvom službenom obraćanju novinarima trener Karačić je natuknuo kako je očekivao da će Brazilci koji su za blagdane otišli kući, Jefhton i Marciano, stići na prozivku, no to se nije dogodilo. Oni bi se njegovu kadru trebali priključiti danas, a hoće li snositi sankcije, još ćemo vidjeti.

Dnevni list