WAGNER SANTOS LAGO ZA HERCEGOVINA.INFO "Čujem se s Baianom i sa svojima u Brazilu, sve osim prvog mjesta je nesupjeh"

Wagner
Ilustracija/hercegovina.info

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u petak će snage odmjeriti Hrvatska i Brazil. Hrvatska je kroz ovo prvenstvo još jednom dokazala kako je u samom vrhu svjetskog nogometa. S druge strane Brazilci na ovom turniru igraju fantastično i slove za glavne favorite kada je u pitanju osvajanje naslova svjetskog prvaka.

Legendarni Brazilac sa širokobriješkom adresom Wagner Santos Lago ističe kako je reprezentacija njegove domovine itekako moćna.

"Brazil dobro igra, jako su moćni prema naprijed, kontroliraju igru i stvaraju puno prilika. Jedino su nešto slabiji bili protiv Kameruna, no to je više bila kalkulacija", kaže Wagner za Hercegovina.info.

Brazil je kaže Wagner u blagoj prednosti protiv Hrvatske, ali bila je i Španjolska sinoć protiv Maroka.

"Sada Brazil očekuje susret s Hrvatskom koja također igra jako dobro i bit će to teška utakmica, no mislim da će gledatelji uživati jer obje reprezentacije žele igrati nogomet. Brazil je po meni u maloj prednosti jer imaju veću širinu na klupi i više igrača prema naprijed koji su opasni. Hrvatska je sada igrala jako tešku utakmicu koja je otišla u produžetke, pa nakon toga i jedanaesterce. To ih je dosta psihički potrošilo. No, to je samo jedna utakmica Svjetskog prvenstva i u njoj svašta može biti. Tko je očekivao da će Španjolska ispasti. To je nogomet i zbog toga ga volimo, zbog tih iznenađenja. Zbog toga je nogomet i zanimljiv jer ne pobjedi uvijek bolji".

Krila su najjači forte Brazilaca.

"Kod Brazila su najopasniji krilni igrači Vinicius i Rafinha koji dobro igra i trudi se samo mu nedostaje pogodak, a Neymar je glavni igrač koji uvijek stvara višak".

Posebno Wagner cijeni jednog nogometaša Hrvatske.

"Ivan Perišić. On se i previše troši i šteta je što nema još netko da ga podrži. Kramarić, Livaja i Petković su dobri igrači, ali Perišić je najveća prijetnja prema naprijed i glavni igrač".

Čuje se kaže sa svojima u Brazilu. Sve osim osvajanja naslova svjetskog prvenstva za njih je neuspjeh.

"Imamo kontakt, tamo su mi tri brata. Naročito se čujem s Baianom. On sada radi kao profesor tjelesnog, ali i u jednoj privatnoj školi je nogometni trener. Kada je nogomet u pitanju svi su "ludi" posebno kada je Svjetsko prvenstvo. Nama Brazilcima je samo prvo mjesto uspjeh, a sve ostalo neuspjeh. Mi smo takav narod. Naučili smo biti na vrhu i ukoliko budemo drugi nema fešte. Zato sam se posebno divio kada je Hrvatska bila druga na Svjetskom prvenstvu u Rusiji da je imala onakav doček u Zagrebu. U Brazilu toga nema".

U Brazilu je kaže bio prije gotovo četiri godine.

"Išao sam prije pandemije koronavirusa 2019. godine. Nakon toga nisam išao tamo".

Ukoliko Brazil izgubi, njegova obitelj u Širokom Brijegu imat će za koga navijati do kraja prvenstva.

"Navijamo za Brazil i očekujemo prvo mjesto. Na drugom mjestu u ovom trenutku nam je Hrvatska, ako Brazil ispadne i dalje imamo za koga navijati", kaže Wagner uz smijeh.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.