Vujičević i Slišković, uzdanice iz Sarajeva: 'Nismo razmišljali o BiH, samo o Hrvatskoj!'

Dvojica mladića rođenih u Sarajevu danas su debitirala u "kockastom" dresu, obojica su, naime, članovi hrvatske reprezentacije do 21 godine. Dario Vujičević član je Twentea, ambiciozne momčadi s kojom se prošle sezone domogao naslova nizozemskog prvaka. U pohodu Twentea na titulu Vujičević je skupio čak 16 prvenstvenih nastupa.

Godinu dana mlađi Petar Slišković član je bundesligaškog hita Mainza za koji još nije debitirao u prvenstvu. Na nekoliko prvenstvenih dvoboja Slišković je "grijao klupu", a standardni je član druge momčadi Mainza za koju trpa uvjerljivo. Statistika govori kako je prošle sezone u 34 nastupa poentirao 19 puta, dok je ove godine u 12 nastupa zabio osam puta.

VUJIČEVIĆ: Sve je super, u ponedjeljak sam stigao u Hrvatsku i osjećam se odlično. Dečki su nas sjajno prihvatili, a vrijeme je odlično. Sviđa mi se Tuhelj, ovdje sam prvi put. Iskreno, ponadao sam se da ću dobiti poziv za U-21 vrstu, a drago mi je što je konačno stigao na moju adresu. Od igrača poznajem vratara Delača, s njime često u Nizozemskoj odem na večeru.

SLIŠKOVIĆ: Velika je čast igrati za reprezentaciju, i presretan sam što sam dobio taj poziv. Oduševljen sam i izbornikom Ladićem, i cijelom momčadi. Zadovoljan sam svojim igrama u Mainzu, te sam se također nadao ovom pozivu.

Kakav vam je status u momčadi? Igrate li? Jeste li zadovoljni u svojim sredinama?

VUJIČEVIĆ: Twente je za mene sjajna sredina, prava odskočna daska. Bio sam ozlijeđen četiri mjeseca, ali sam nedavno ponovo počeo igrati. Upisao sam nekoliko prvenstvenih nastupa, a ove sezone sam debitirao i u Ligi prvaka. Nadam se kako ću ubrzo postati standardni član prve momčadi.

SLIŠKOVIĆ: Nekoliko sam puta u Bundesligi bio na klupi, a redovito nastupam za drugu momčad Mainza. Ugovor sa klubom mi traje do 2012. godine, a uskoro bih ga trebao i produljiti. Također, uskoro bih trebao debitirati i u Bundesligi.

Obojica ste rođeni u Sarajevu, je li bilo poziva da zaigrate za BiH?

VUJIČEVIĆ: Na ovo pitanje ne bih želio odgovoriti.

SLIŠKOVIĆ: Bilo je telefonskih kontakata, ali nikada nisam dobio poziv. Iako, nije ni bitno, u mom srcu postoji samo Hrvatska!

Nogometni idoli?

VUJIČEVIĆ: Zvonimir Boban.

SLIŠKOVIĆ: Mladen Petrić.

Sportske Novosti