EP U-21: Hrvatska otvorila prvenstvo teškim porazom

EP U-21, mladi vatreni

Golove za Rumunjsku zabili su George Puscas (11-11m), Ianis Hagi (14), Tudor Baluta (66) i Adrian Petre (90+2), dok je pogodak za hrvatsku reprezentaciju zabio Nikola Vlašić (18).

Očekivanja su bila velika, no sve je završilo najtežim porazom u povijesti mlade reprezentacije na velikim natjecanjima. Nažalost, nakon poraza od Rumunjske, Gračanovu vrstu čekaju Francuska i Engleska i izgledi za osvajanje prvog mjesta koje vodi u polufinale sada su svedeni na minimum.

Mlada hrvatska reprezentacija je nakon 15 godina ponovo stigla do europskog U-21 prvenstva. U dosadašnja dva pokušaja nije prošla skupinu, no ovoga puta hrvatska vrsta je stigla na EP s velikim ambicijama. Glavi cilj naše mlade vrste je plasman na olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, što nije uspjelo niti jednoj nogometnoj generaciji, a vizu za Japan automatski donosi polufinale. Međutim, nakon prvog kola čini se kako to niti ovoga puta nećemo vidjeti OI.

Bio je to sudar povratnika na europsku smotru. Hrvatske nije bilo na europskim U-21 prvenstvima od 2004. godine, a Rumunjske od 1998.

Hina, Foto: HNS