Vlado Zadro želi zaigrati u Europi!

... od toga 8 puta je bio proglašen za igrača utakmice a u ovoj polusezoni zabio je i pet golova za svoj klub.

Šta bi izdvojio kao glavni razlog za ovakav napredak i igračko sazrijevanje koje se dogodilo od utakmice sa Slovanom pa evo do kraja ove polusezone?
-    Vjerujem da su tome doprinijele dobre pripreme koje sam prošao sa Zrinjskim i svakako možda ponajviše vraćanje sa krilne pozicije na moju prirodnu poziciju u srednji red koja mi najviše odgovara i gdje mogu najviše doprinijeti za ekipu.

Jeli netko od struke posebno zaslužan za ovakav izvanredan napredak i afirmaciju Vlade Zadre u klubu kao i cijeloj Premijer ligi.


-Mogu sigurno biti zahvalan treneru Joviću koji mi je pružio šansu koju nisam smio prokockati, uvijek sam vjerovao da mogu igrati u bilo kojoj ekipi domaće lige, mada sam kao mladi i neiskusni 19.godišnjak došao u Zrinjski i izborio se za mjesto u prvoj postavi, i ako sam imao nekoliko pogrešnih odluka kao što je nastupanje na malonogometnom turniru (Liga MZ) koji je u Širokom izuzetno atraktivan i popularan poslije čega sam naravno kažnjen i doveden u poziciju da napustim klub, ali velikom upornošću kao i spoznajom da sam pogriješio želio sam više nego išta ponovno se izboriti za mjesto u prvih jedanaest i eto hvala Bogu uspio sam i vrlo sam zadovoljan ovim kontinuitetom igre kao i ovom polusezonom. Naravno od velike pomoći nama mlađim igračima su i stariji iskusni nogometaši koji su nam potpora i ohrabrenje u svakom trenutku. Tu su uvijek kapetan Maka Ivanković, Žižović, Žuržinov a i drugi momci .

Kako ocjenjuješ ovaj dio prvenstva jesu li u klubu zadovoljni, koje su ambicije Zrinjskog u nastavku sezone?


-    Sami početak prvenstva nismo dobro otvorili ali što smo više išli kraju prvog dijela bili smo sve bolji a pravu snagu i formu smo pokazali protiv Širokog gdje smo pokazali da nam pripada mjesto u vrhu ljestvice Premijer lige. Ambicije kluba su dupla kruna.

Kako gledaš na povratak Jure Ivankovića u Široki te njegove odlične igre u dresu Širokog, s obzirom da ste imali dosta slične situacije u dosadašnjim karijerama, jeli moguć povratak Vlade Zadre na Pecaru, i kako ocjenjuješ dosadašnji učinak nogometaša Širokog u prvom djelu sezone?


-Drago mi je da se Jure nametnuo svojom igrom i izborio svoje mjesto u ekipi. Siguran sam da je i on sam vjerovao u svoje mogućnosti koje dobrim radom kad-tad moraju izići na površinu. Što se tiče Širokog mislim da su zasluženo završili na prvom mjestu jer su u ovom djelu pokazali najviše, dolaskom trenera Karačića došli su i dobri rezultati u nizu i zaslužili su vrh ljestvice. Što se tiče povratka na Pecaru uvijek je sve moguće, tu sam počeo trenirati nogomet i uvijek kad igram  tu osjećam se doma, a među Škriparima imam dosta prijatelja.

Kakve su tvoje ambicije i planovi za nastavak karijere, ostaješ li u Premijer ligi, ili možda prelazak u HNL ili nešto treće?


-Moj ugovor sa Zrinjskim vrijedi do 2012.godine. Zasad u Zrinjskom imam mogućnost napredovati kao igrač i tu sve štima, naravno volio bi zaigrati u Europi, bilo je nekoliko interesiranja za mene (Slovan op. a). Također i neki klubovi iz HNL-a poput Osijeka i Cibalije su iskazali zanimanje za mene ali ja sam pod ugovorom i ne trebam žuriti, samo molim Boga za zdravlje a vremena za igranje u nekoj jačoj ligi sigurno još ima- rekao nam je na kraju Vlado Zadro.

tekst abc.portal.info/foto: hercegovina.info