Vlado Jagodić: Očekujem jednu tvrdu utakmicu, taktičko nadmudrivanje!

Vlado Jagodić
Arhiva

Ljuti rival iz Hercegovine u pravilu je magnet za publiku, a nakon što su nogometaši Slobode izašli iz krize rezultata, nema sumnje da će Crveno - crni u nedjelju protiv Plemića imati veliku podršku domaćih navijača.

- U pozitivnom smo psihološkom stanju. Postigli smo jedan gol u četiri utakmice i to me nimalo ne zadovoljava, ali to je dobra stvar sa psihološkog aspekta. Dvostruki uzastopni prvak BiH dolazi na Tušanj i to je za svaki respekt, ali mi želimo da se pitamo na ovoj utakmici. Duži period nemamo pobjedu protiv Zrinjskog i to pomalo postaje otežavajući faktor, ali sada smo stali čvrsto na noge i za nas bi bilo idealno da trijumfujemo - poručio je Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za medije.

Jagodić u meču protiv HŠK Zrinjski neće računati na suspendiranog Krpića i povrijeđenih Husića i Zukića. Pod znakom pitanja su nastupi Lazevskog i Đorđilovića. Ipak, koga nema bez njega se može i mora.

- Protiv Zrinjskog nas očekuje težak posao. Ipak, mi smo jači nego prošle godine. Zrinjski su napustila četvorica važnih igrača, još uvijek se traže na pozicijama u vezi gdje su igrali Tomić i Petrak. Znamo njihove snage, ali i nedostatke. Očekujem jednu tvrdu utakmicu, taktičko nadmudrivanje. Nas tri boda postavljaju na poziciju gdje nam je mjesto i nadam se da ćemo uz podršku naše publike doći do trijumfa - zaključio je Jagodić.

Derbi 5. kola Premijer lige BiH Sloboda - Zrinjski igra se u nedjelju (20. kolovoza) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 20:00 sati.