VIŠAK STRANACA Tko napušta Zrinjski zbog pravila Nogometnog saveza BiH?

HŠK Zrinjski početak priprema

Nogometaši Zrinjskog u Međugorju odrađuju drugi tjedan priprema za nastavak sezone. Za vikend će Plemići odigrati Memorijalni turnir 'Andrija Anković' u Gabeli.

U subotu će Zrinjski igrati s ekipom Neretve iz Metkovića, a protivnik u nedjelju bit će GOŠK ili Sutjeska.

Trener Mladen Žižović u kadru ima 26 nogometaša.

Vratari: Soldo, Savić, Horkaš

Braniči: Čoko, Gojković, Ćorluka, Barbarić, Stojkić, Barišić, Rugašević, Jakovljević, Ibanez, Radoš

Vezni: Čurjurić, Čirjak, Zlomislić, Šovšić, Govedarica, Stanić, Rustemović, Filipović, Tičinović, Bilbija, Bašić, Bošković

Napadači: Kunić

Među 26 nogometaša je šest stranaca, odnosno igrača koji nemaju bh. državljanstvo. Od sezone 2018/19 klubovi u Premijer ligi BiH u kadru za utakmicu mogu koristiti četiri stranca te moraju imati tri igrača mlađa od 21 godine.

Stranci u Zrinjskom su vratar Dinko Horkaš, braniči Dario Rugašević i Luis Ibanez, veznjaci Frane Čirjak i Ivan Čurjurić, te krilni igrač Mario Tičinović.

U medijima se proteklih dana pojavila informacija kako će Zrinjski angažirati slovenskog napadača Luku Majcera. Ako dođe do realizacije ovog transfera, trener Mladen Žižović na raspolaganju bi imao sedam stranaca.

Zbog svega navedenog, očekuju se i promjene u igračkom kadru, odnosno odlasci pojedinih igrača koji imaju strano državljanstvo. Tko će od njih napustiti mostarski klub bit će poznato u sljedećim danima, a utakmice koje dolaze su prilika da izbore svoje mjesto u momčadi.