VIDEO  Suzavac prekinuo utakmicu Panathinaikos - Atromitos, pogodak Balabana

Do sukoba je došlo u okolici Olimpijskog stadiona, a nakon što su prosvjednici počeli bacati kamenje i razbijati izloge, policija je  upotrijebila suzavac koji se proširio na teren zbog čega je početak drugog dijela kasnio skoro pola sata. Četiri policajca i dva
prosvjednika su ozlijeđena, a više od 80 osoba je privedeno.

Tisuće prosvjednika okupile su se u Ateni, ali i u drugim grčkim gradovima kako bi obilježili prvu godišnjicu policijskog ubojstva 15-godišnjaka, koje je prošle godine izazvalo najgore nemire u zemlji u posljednjih nekoliko desetljeća.

Utakmica je na koncu završila rezultatom 3:1. Golove za Panathinaikos postigli su Kostas Katsouranis (6, 33) i Djibril Cisse (90), dok je strijelac za goste bio Melissas (45). Mario Galinović nije bio u sastavu Panathinaikosa, dok je Ante Rukavina igrao do 71. minute.

Identičnim rezultatom Panionios je pobijedio AEK, a treći pogodak za domaći sastav u 89. minuti postigao je bivši napadač zagrebačkog Dinama Boško Balaban.

Na ljestvici vodi Olympiakos sa 33 boda, a jedan bod manje ima Panathinaikos na drugom mjestu. Treći je PAOK sa 24 boda.

hina