VIDEO  Predstavljeni logo i slogan Eura 2012.

euro 2012 logo

Šef Ukrajinskog nogometnog saveza (FFU) Grigorij Surkis i predsjednik Poljskog nogometnog saveza Grzegorz Lato predstavili su logo i slogan za sljedeći Euro.

Na svečanosti su bili i ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko, premijerka Julia Timošenko, te najveća nogometna zvijezda - Andrej Ševčenko.

Logo će nakon predstavljanja obići osam gradova domaćina - Gdanjsk, Varšavu, Poznan, Wroclaw, Lviv, Harkov, Donjeck i Kijev.

Logo za Euro 2012. nastao je iz wycinanke, tradicionalne umjetnosti rezanja papira koja se prakticira u ruralnim područjima Poljske i Ukrajine, a sastoji se od "cvijeta koji predstavlja svaku od zemalja domaćina i središnjeg kruga-lopte koji simbolizira osjećaje i strast" natjecanja.

"Mislim da žive boje loga savršeno odgovaraju slici koju Poljska i Ukrajina žele dati svijetu", rekao je na predstavljanju Michel Platini.

Simbolika biljke koja raste potpuno je u skladu s aspiracijama dvije zemlje i siguran sam da će domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva u središnjoj i istočnoj Europi prvi put biti kao zajedničko stvaranje povijesti."

Slogan Eura 2012. je "zajedničko stvaranje povijesti".
net.hr
piše: Željko