VIDEO  :Ngog simuliranjem iznudio kazneni udarac

Talentirani napadač Liverpoola mogućio je svojoj momčadi bod u domaćem srazu protiv Birmingham Cityja u posljednjoj utakmici 12. kola nogometne Premier lige.

U 70. je minuti Francuz obećavajući prodor lijevom stranom uz sam rub igrališta završio teatralnim padom nakon tobožnjeg starta gostujućeg nogometaša Leeja Carsleyja. Iako kontakta nije bilo, sudac Peter Walton nasjeo je na Francuzovu glumu i dosudio 11-erac iz kojeg je Steven Gerrard u 71. minuti utakmice zabio za konačnih 2-2.

Engleski se reporteri opet zgražaju. Independent je slučaj nazvao 'gorim od Eduardova simuliranja protiv Celtica'.

'Nisam mu bio ni blizu. Bio je to vic,' izjavio je Carsley nastavivši:

'Rekao sam sucu da bih se, taman da mi bez razloga pokaže crveni karton, osjećao bolje no što se osjećam ovako.'

'Siguran sam da Ngog ima obitelj koja ja vidjela što je napravio. Da ja to napravim, bilo bi me sram doći kući i pogledati najbližima u oči. Trebao bi biti primjer klincima, a ovako je ispao sramotan primjer prevaranta. Momak je iskoristio priliku i priskrbio svojoj momčadi bod. Sigurno ga sada svi u Liverpoolu tapšaju po ramenu.'

Da se radi o simuliranju priznao je čak i menadžer Liverpoola Rafa Benitez.

'Moglo bi biti da 11-erac nije postojao. Razgovarao sam odmah nakon utakmice s Davidom i priznao mi je da je moguće da nije bilo kontakta. No, situaciju sad ne možemo mijenjati. Možemo samo konstatirati da smo imali pregršt prilika za gol koje nismo iskoristili, te da smo mi ti koji nisu imali sreće,' kazao je Španjolac.

 nova tv