VIDEO  "Koljačka" proslava gola izazvala velike nerede navijača Hanse i St. Paulija

"Koljačka" proslava gola izazvala velike nerede navijača Hanse i St. Paulija

 

Do nemilih scena došlo je nakon utakmice u Rostocku gdje je gostujuću 2:0 pobjedu slavio St. Pauli, trenutačno trećeplasirana momčad Bundeslige II. Policija je bila prisiljena na reakciju u trenutku kada je 500-tinjak Hansinih navijača krenulo u probijanje policijskih redova posluživši se u svojoj akciji bacanjem boca, petardi i baklji.

Do tučnjavi navijača dvaju klubova, između kojih vlada veliki animozitet, došlo je i prije i za vrijeme samog odigravanja utakmice, a bilanca nereda 23 su privedena Hansina navijača.

Poznato je i da je 27 policijskih dužnosnika lakše ozljeđeno. Utakmicu je osiguravalo 1500 policajaca.

Bez obzira ne poznato neprijateljstvo koje vlada između dva navijačka tabora, sigurno je kako je dodatno ulje na vatru dodala proslava gola Deniza Nakija, 20-godišnjeg napadača St. Paulija.

Mladi njemački reprezentativac je slaveći pogodak došao do boksa s gostujućim navijačima praćen suigračima. Međutim, nije se ograničio na proslavu s pristalicama St. Paulija nego se okrenuo prema tribini domaćih i demonstrativno desnom rukom prešao preko grla. Naravno, ne treba posebno pojašnjavati tu gestu.

Naki poslije utakmice nije pokazivao ni najmanje žaljenje zbog svog poteza, dapače: "Bio je to moj pozdrav navijačima Hanse.