VIDEO  Ima li namještanja u hrvatskom nogometu?

Uhićeno je 17 osoba, a među njima su i trojica Hrvata, braća Ante i Milan Šapina te Ivan Pavić. Vjeruje se da su namještene tri utakmice Lige prvaka i 12 utakmica Lige UEFA, te brojne utakmice nacionalnih liga u devet zemalja.

Pod sumnjom su utakmice u Sloveniji, BiH, Mađarskoj i još 9 europskih liga kao i tri utakmice Lige prvaka. Zarada je navodno bila najmanje 10 milijuna eura, a istražitelji strahuju da je ovo samo vrh ledenog brijega jer su istragom zahvaćeni i neki UEFA-ini dužnosnici koji su navodno surađivali s kladioničarskom mafijom.

Podmićivali su nogometaše, suce, trenere i druge nogometne djelatnike te tako manipulirali rezultatima utakmica, kladeći se na kladionicama u Europi i Aziji. Je li u Hrvatskoj bilo namještanja utakmica u sklopu europske kladioničarske afere? Provjeravaju se navodi o namještanju sumnjivih utakmica, kao i one između Zadra i Hajduka odigrane 26. travnja 2009. godine.  Evo pogledaje što su rekli učesnici emisije Otvoreno na HTV-u o mogućim namještanjima u Hrvatskoj, ali i općenito u europi.