VEZALO GA SE I UZ ZRINJSKI Željko Kopić ipak na klupi Dinama iz Bukurešta

Dinamo, željko kopić
EPA

Dinamo Bukurešt se prošle sezone ponovno vratio u najelitniji rang rumunjskog nogometa, nakon što su prethodnu sezonu proveli u drugoj ligi, što im se nije dogodilo u 75-godišnjoj povijesti.

U posljednjih 11 ligaških utakmica osvojili su samo tri boda, što je očito potaknulo čelne ljude kluba da potraže novog stratega. Osim dobrih trenerskih referenci, kao jedan od samo sedam trenera koji su vodili Dinamo i Hajduk, Kopić je u svojem posljednjem angažmanu podignuo bugarski Botev Plovdiv s posljednjeg mjesta na sredinu tablice, što su očito prepoznali u rumunjskom Dinamu koji se nalazi u sličnoj situaciji.

Očekuje se da će hrvatski stručnjak sa svojim znanjem i iskustvom stabilizirati momčad i vratiti ih na pobjedničke staze.

"Iako trenutni rezultati momčadi nisu dobri, vjerujem u potencijal koji ovaj klub ima. Odlučio sam prihvatiti ovaj izazov s ciljem da unaprijedimo kvalitetu igre i postignemo rezultate koji odgovaraju visokim ambicijama kluba. Uvjeren sam da uz puno rada možemo ostvariti značajan napredak", rekao je Željko Kopić, novi trener Dinama iz Bukurešta.

Dinamo je inače, uz gradskog rivala Steauu, jedan od dva najuspješnija kluba u Rumunjskoj s 18 ligaških naslova, 13 osvojenih kupova i dva superkupa. Klub je poznat i po svojim uspjesima u europskim natjecanjima u 80-ima, uključujući polufinale Kupa prvaka, sadašnje Lige prvaka, u sezoni 1983.-1984. Utakmice igraju u tradicionalnim bijelo-crvenim bojama, a karakterizira ih velika podrška i brojnost navijača.

Sportnet.hr