Veliki neredi navijača u Marseille

Iako je nedjeljni derbi francuske lige između Marseillea i Paris SG-a odgođen jer je trojici igrača pariškoga kluba dijagnosticirana svinjska gripa, to nije spriječilo navijače velikih rivala da se fizički obračunaju.
Utakmica se trebala igrati u 21 sat, a kako je odluka o otkazivanju donesena tog popodneva, velik broj navijača pariškog kluba već je stigao u Marseille. Organiziranim prijevozom do Marseillea je stiglo oko 2.000 navijača PSG-a, još 1.000 ih je stiglo u osobnom aranžmanu, a dodatnih desetak autobusa s pariškim navijačima srećom je vraćeno prema glavnom gradu kad se saznalo da se utakmica neće odigrati.

Kao što se može vidjeti, Marseille je jučer više sličio na Bejrut ili Bagdad nego na kulturnu i uljuđenu Europu, a iz policije su objavili da je više desetaka osoba ozlijeđeno, dok će jedna morati na operaciju noge nakon što je pregažena autom.

Najveći okršaji dogodili su se na željezničkoj postaji, a navijači PSG-a su na povratku kućama opljačkali benzisku crpku u mjestašcu Peypin, sjeverno od Marseillea.
Tek u nedjelju saznao se identitet trećeg zaraženog igrač PSG-a, Jeremyja Clementa, koji je obolio nakon Sakha i Giulyja, a u redovima kluba iz Pariza vlada strah od daljnjeg širenja bolesti. Zbog toga su od nedjelje svi pariški nogometaši i stručni stožer u trodnevnoj karanteni.