VIDEO  VELIKI BOD Reprezentacija BiH remizirala kod Ukrajine

Edin Džeko
NS BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras u Lvivu protiv Ukrajine u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. odigravši susret rezultatom 1:1.

Nakon prvih 45 minuta igra domaći sastav je imao prednost od 1:0, a gol je postigao Andriy Yarmolenko u 15. minuti na asistenciju Viktora Tsygankova. Imali su i izabranici Ivayla Peteva nekoliko prilika, ali pokušaji Amera Gojaka, Seada Kolašinca, Amira Hadžiahmetovića i Smaila Prevljaka nisu pronašli put do mreže.

Sadržaj se učitava...

Drugo poluvrijeme BiH otvara prilikom, ali Adi Nalić glavom šalje loptu pored gola nakon ubačaja Anela Ahmedhodžića. Ukrajinci prijete u 50. minuti kada Oleksandr Tymchyk iz dobre pozicije puca pored gola.

Edin Džeko je u 69. minuti snažno pucao sa distance, lopta je išla pod gredu, ali je vratar Andriy Pyatov odlično intervenirao.

Bosna i Hercegovina izjednačuje rezultat u 77. minuti. Sanjin Prcić je poslao loptu na desnu stranu za Miroslava Stevanovića, ovaj je produžuje do Anela Ahmedhodžića koji se sjajno snalazi i pogađa mrežu. Bio je ovo prvi gol Ahmedhodžića u dresu BiH.

Standings provided by SofaScore LiveScore