VELIKA TRENERSKA PRILIKA Nenad Bjelica na korak do preuzimanja Union Berlina

Nenad Bjelica
DEAN MOUHTAROPOULOS

Nenad Bjelica jako je blizu preuzimanja Union Berlina, kluba u kojem igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović, objavio je talijanski insajder Gianluca Di Marzio.

Union Berlin je nedavno smijenio Ursa Fischera i krenuo u potragu za novim trenerom. S druge strane, Bjelica je bez posla od početka listopada kada je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci, piše Index.

"U ovom trenutku mi je prioritet Europa. Imao sam dosta ponuda u ovih mjesec dana iz arapskih zemalja, Kine, Japana, Amerike, međutim želim ostati u Europi i ići u neku od najboljih europskih liga i tamo se izboriti za dobro ime i status. Vidjet ćemo hoću to uspjeti. Spreman sam za to, 16 godina sam trener, preko 570 utakmica na klupi, mislim da je sazrelo vrijeme da dođem u neku takvu kvalitetnu ligu", rekao je prije nekoliko dana Bjelica i čini se, konačno, dobio takvu ponudu.

Fischer je Union Berlin vodio pet godina i od njega napravio hit-klub Bundeslige te izborio plasman u Ligu prvaka. Međutim, presudio mu je ovosezonski niz od devet poraza u Bundesligi i rano ispadanje iz Kupa. Union Berlin je prošle sezone završio četvrti, a sada je predzadnji sa samo sedam bodova iz 12 kola. U Ligi prvaka u skupini s Realom, Napolijem i Sportingom ima jedan osvojen bod u četiri kola.