Veležu bod na gostovanju kod Tuzla City

FK Velež, fk tuzla city
sportsport.ba

U okviru 31. kola m:tel Premijer lige BiH Tuzla City i Velež odigrali su utakmicu bez pobjednika. Susret koji se igrao u Banovićima završilo je rezultatom 1:1.

FK Tuzla City je bolje otvorila utakmicu, zaprijetili su domaći preko Mešinovića i Džafića. No, do gola prvi dolaze Rođeni. Sjajnim udarcem u 36. minuti Georgijević pogađa mrežu Fejzića i donosi radost svojoj momčadi koja je minimalnu prednost odnijela na predah. 

U nastavku u 58. minuti Brandao je imao veliku priliku za povećanje vodstva, ali Fejzić odlično brani njegov udarac. Nakon toga, probao je i Argentinac Dario, no rezultat se nije mijenjao. 'Građani' do poravnanja dolaze u 75. minuti iz kaznenog udarca. Precizan je bio Ubiparip nakon što je prethodno Radović srušio Mišića u kaznenom prostoru.

Do kraja utakmice, Hasanović je imao dobru priliku, ali lopta ide preko gola. Na drugoj strani, Nukić odlično otvara kontru, izlazi pred Bogdanovića, koji spašava Rođene. Na kraju, završilo je remijem.

Velež je i dalje na trećem mjestu prvenstvene ljestvice i sada broji 55 bodova, dva više od Zrinjskog i Širokog, dok je Tuzla City na šestom mjestu s 48 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.