FOTO/VIDEO  VELEŽ - ZRINJSKI 3:0 Velež uvjerljiv protiv neprepoznatljivo lošeg Zrinjskog. Utakmica tri puta prekidana

Velež Zrinjski
Hercegovina.info

U posljednjoj utakmici 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Veleža u gradskom derbiju su uvjerljivo i sasvim zasluženo svladali Zrinjski. U utakmici koja je tri puta prekidana zbog incidenata navijača, Velež je bio znatno bolji protivnik, dok je Zrinjski odigrao jednu od najlošijih partija unatrag nekoliko godina. Neprepoznatljivi su bili igrači Krunoslava Rendulića koji nisu ozbiljnije zaprijetili Hadžikiću.

Velež od početka utakmice istrčao u sljedećem: Hadžikić, Oreč, Pršeš, Hrkač, Guliashvilli, Suljić, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović, De Oliveira

S druge strane Zrinjski izašao sljedećom jedanaestoricom: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija, Čanađija, Ramić, Ćuže, Bilbija, Jukić, Maglica

Prvu opasnost vidjeli smo u 4. minuti. Ubacio je Jukić, a obrana Veleža spašava u posljednji trenutak ispred Maglice.

U 7. minuti dvije odlične prilike za Velež. Najprije je nakon slobodnog udarca Vehabovića lopta došla do Guliashvillija čiji udarac boksa Marić. Isti igrač se ubacuje obrani Zrinjskog iza leda, ali Marić ponovno sjajno reagira. U nastavku akcije Ćorluka spašava i izbija u korner.

Velež Zrinjski

Ne gledamo sadržajan derbi u prvom dijelu. Od prilika Veleža igra se na sredini terena uz stalne prekide.

U 30. minuti navijači Veleža napravili su koreografiju posvećenu Starom mostu. Upaljen je i veliki broj baklji.

Bakljadom su uzvratili i Ultrasi. Nekoliko baklji je uletjelo u teren. U tim trenucima došlo je do naguravanja Ultrasa i redara. Irfan Peljto je prekinuo utakmicu i povukao igrače u svlačionicu.

Velež Zrinjski

Prekid traje više od deset minuta. Ultrasi su i dalje na svojoj tribini, a ispred njih je kordon policije.

Odluka delegata, a po naredbi policije, je da će svako sljedeće ubacivanje u teren značiti pražnjenje tribine s koje je ona došla.

Velež Zrinjski

Nakon 22 minute prekida, utakmica će se nastaviti.

Nakon samo nekoliko minuta novi prekid. Navijači Veleža na tribinama su izvjesili transparent na kojem je bila svastika, slovo U i križ te Davidova zvijezda, a svemu je dan znak jednakosti s, da budemo kulturni, muškim spolnim organom.

Nakon pet minuta prekida utakmica je nastavljena i Velež je poveo. Ubacio je Vehabović, a Haskić poslao loptu u mrežu. Dirao je Marić i tu loptu, ali ona se od vratnice odbila u mrežu.

Sadržaj se učitava...

Poluvrijeme u Mostaru. U ovoj isprekidanoj utakmici Velež puno bolji protivnik. Zrinjski nije napravio doslovno ništa. Nisu Plemići uputili niti jedan udarac u okvir gola.

U nastavku, u 50. minuti, Bilbija je dobro uposlio Kiša koji je ušao na početku drugog dijela, ali Hadžikić je brži od napadača Zrinjskog i kupi loptu.

U 54. minuti Velež vodi 2:0. Veliku pogrešku je napravio Čanađija koji je predao loptu u noge Guliashvilliju koji izlazi sam pred Marića i šalje loptu u mrežu.

U 56. minuti vidjeli smo prvi udarac Zrinjskog prema vratima. Pucao je lijepo Mario Ćuže, no njegov udarac odlazi malo pored vratnice.

U 63. minuti u prilici je bio Bilbija, ali Hadžikić je na mjestu. Dvije minute kasnije Kiš je dobro ubacio, a Bilbija bio malo prekratak. Nije uspio loptu samo dodirnuti glavom i poslati je u mrežu.

Novi prekid u 70. minuti. Red Army su upalili vatromet. Jedna raketa prošla je blizu glave Tomislava Kiša i završila u travnjaku. Nakon par minuta utakmica je nastavljena.

Velež Zrinjski

Lijepo je pucao Guliashvilli u 75. minuti,  no lopta odlazi pokraj vrata.

U 80. minuti novi pogodak za Velež. Senić je kardinalni pogriješio i predao loptu Guliashvilliju koji izlazi sam pred Marića i još jednom ga matira.

Pucao je Kiš u 82. minuti. Visoko iznad gola otišla je lopta. Pokušao je isti igrač pet minuta kasnije, ali lak plijen je to za Hadžikića.

U 90. minuti izravan crveni karton dobio je Filip Bradarić. Nakon neopreznog starta na Mlinariću Peljto ga je zasluženo poslao u svlačionicu prije vremena.

U pet minuta sudačke nadoknade nismo vidjeli ništa zanimljivo i Velež je zasluženo slavio.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.