FOTO  VELEŽ "Umor je vidljiv, dalje je putovati u Bijeljinu nego u Švedsku i Grčku, a u Elfsborgu se pribojavaju Grbavice"

Velež trening
Hercegovina.info

Nogometaše Veleža sutra na Grbavici očekuje uzvrat 3. pretkola UEFA Konferencijske lige u kojoj će 'Rođeni' dočekati švedski Elfsborg. Igrači Feđe Dudića imaju jako dobar rezultat (1:1) i navijači Veleža se nadaju kako će njihovi igrači odigrati još jednu dobru predstavu i proći dalje. No, trener Veleža poziva na oprez. On kaže kako od Elfsborga još nismo sve vidjeli.

"Prva utakmica je bila nepoznanica. Znali smo kakav je Elfsborg, ali dok ne osjetiš to na terenu ne možeš adekvatno donijeti sud. Moramo biti svjesni da ono nije najbolje od Elfsborga. Mi smo defenzivno bili na maksimalnoj razini, a ofenzivno smo imali više prostora drugo poluvrijeme. Radili smo analizu. U tri ili četiri situacije nedostajao je samo završni pas. Bolji odabir rješenja doveo bi do stopostotnih prilika i pogodaka. Elfsborg je odigrao i dobru utakmicu za vikend i pobijedili su 3:0", kaže Feđa Dudić.

Šveđani 'strepe' od Grbavice.

"U razgovoru s njihovim trenerom znam da se pribojavaju atmosfere na Grbavici. Rekao mi je da je gledao utakmicu protiv AEK-a i da je bio fasciniran. Oni ne igraju često pred nekim vatrenim navijačima. Očekujem veliku i nezaboravnu podršku. Uz maksimalan angažman očekujem da ćemo iskoristiti početni šok kod igrača Elfsborga", dodaje Dudić.

Trener 'Rođenih' očekuje opreznu igru.

"Oni imaju kombinaciju plitke zone, izlaska na presing. Mi smo se spremili na veći presing i napadačku igru, ali s nama to nije bilo tako. Krila su bila malo povučenija. Očekujem da će se i u ovoj utakmici nešto slično događati. Neće ni oni krenuti otpočetka na sve i ništa. Kako se bude odvijao rezultat, tako će se mijenjati i stilovi igre na terenu."

Kod igrača Veleža vidljiv je umor. Odrazilo se to i na prvenstvo.

"Mi u četvrtak igramo petu utakmicu u 14 dana. To je manje od tri dana za oporavak. Svaka ekipa bi osjetila umor, a ne Velež. Mi smo imali tri putovanja u Grčku, Švedsku i Bijeljinu. Dalje je otići u Bijeljinu i vratiti se nego otići u Švedsku i Grčku. Umora ima, ali i nakon negativnih rezultata u prvenstvu ja nisam želio potencirati umor i stavljati ga u prvi plan, ali svjesni smo da ovo mora ostaviti traga na ekipu. No, pokušat ćemo što spremniji i svježiji dočekati utakmicu", ističe.

Još jednom je apostrofirao atmosferu na Grbavici.

"Prekrasno je bilo i prve dvije utakmice, ali mislim da će ovo biti kulminacija svega. Vidim koliko navijači čekaju utakmicu, ali vjerujte i mi", zaključio je Dudić.

Utakmica FK Velež - Elfsborg igra se u četvrtak 12. kolovoza na stadionu Grbavica s početkom u 20 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.