FOTO/VIDEO  Velež u uzbudljivoj utakmici s pet pogodaka izborio četvrtfinale Kupa BiH

Velež Tuzla City
FK Tuzla City

Na otvaranju proljetnog dijela sezone nogometaši Veleža u uzbudljivoj utakmici svladali su Tuzla City u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine rezultatom 3:2.

Velež je krenuo jako dobro u utakmicu i u 21. minuti došao do vodstva. Nakon lijepe kombinacije Suljić je vratio povratnu za Vehabovića koji pogađa mrežu gostiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imali su domaći do kraja prvog dijela još dvije izgledne prilike preko Pršeša i Suljića, no na odmor se otišlo minimalnim vodstvom Veleža.

Odmah početkom nastavka Velež dolazi do povećanja vodstva. U 50. minuti lijepo je ubacio Gulashvili, a večeras raspoloženi Suljić pogađa za 2:0.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No, gosti se nisu predavali. U 61. minuti nakon loše reakcije domaće obrane loptu uzima Irfan Hadžić i smanjuje vodstvo Veleža.

Velež Tuzla City

Samo minutu kasnije novi šok za domaće. Delimeđac je sjajno pogodio za 2:2.

No, samo sedam minuta kasnije Velež vraća prednost. Guliashvili upisuje novu asistenciju, Haskić se dobro snačazi u šesnaestercu pogađa za 3:2.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mogao je Velež i do veće prednosti preko Vehabovića, no nije uspio realizirati dobru priliku te je Velež rezultatom 3:2 izborio četvrtfinale Kupa.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.